Općini Sračinec 130 tisuća kuna za izradu projektne dokumentacije za Park Velika graba

VV | 24.5.2018. u 13:57h | Objavljeno u Našim krajem

Načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec je u srijedu 23. svibnja potpisao ugovor o sufinanciranju izrade projektne dokumentacije za projekt Park Velika graba. Prema ugovoru, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije će Općini Sračinec za navedenu namjenu dodijeliti 130.000 kuna, a ostatak, od oko 30%, financirat će Općina.

- Iznimno sam zadovoljan što počinjemo s ovim projektom koji će u potpunosti promijeniti vizuru Sračinca, a mještanima omogućiti okupljanje, boravak u prirodi i rekreaciju u samom centru mjesta. Dva smo puta predstavili projekt zainteresiranim mještanima i, osim ponekih politički uvjetovanih kritika, doživjeli samo pohvale i pitanje - "kad će biti gotovo?". Ovo je prvi korak, izrada projektne dokumentacije, a vjerujemo da ćemo nakon njega vrlo brzo krenuti u realizaciju konkretnih radova na terenu. - rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Velika graba dio je Sračinca koji se nalazi uz samu prometnicu D2, preko puta Doma kulture. Na tom se prostoru i sada nalazi park, s drvećem, travnjakom i igralištem za djecu, ali projektom je planirano mnogo više sadržaja. Bit će tu prostora za ljetnu pozornicu, šetnicu, klupe za odmor, dječja igrališta, fitness na otvorenom, badminton i predivno uređene zelene površine.

IMG 7735655bbe8e7e29ecd04b03bb7f68ff V