Općini Petrijanec 1.467.982 kn za poboljšanje uvjeta u dječjim vrtićima

vv | 22.7.2018. u 06:44h | Objavljeno u Našim krajem

U prostorijama Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u Zagrebu održano je svečanost potpisivanja 253 ugovora s predstavnicima jedinica lokalne samouprave kojima su odobreni sredstva za prijavljene projekte na javni poziv “Poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima”, čija je ukupna vrijednost 117,5 millijuna kn. Među potpisnicama ugovora je bila i Općina Petrijanec sa svojim projektom i odobrenim sredstvima u iznosu od 1.467.982,00 kn.

Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića nastavak je aktivnosti sa kojim se nastoje poboljšati uvjeti djece i mališana koji borave u dječjem vrtiću u Petrijancu ali i uvjeti zaposlenika vrtića. Ministarsvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku otvorilo je u veljači Program podrške poboljšavanju materijalnih uvjeta u predškolskih usanovama/dječjim vrićima koncipiran je kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine i predstavlja podršku jačanju socijalne kohezije i održivog razvoja kroz ulaganje u projektiranje, izgradnju/nastavak izgradnje ili nadogradnju objekta, sanaciju, rekonstrukciju, adaptaciju objekta ili dijela objekta, opremanje fiksnom opremom, uređenje okoliša, vanjskih terena te energetsku obnovu dječjih vrtića. Navedenim sredstvima planira se dogradnja dječjeg vrtića kako bi se smanjila lista čekanja.

Načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec je u Ministarstvu potpisao ugovor s ministricom Nadom Murganić o dodjeli sredstava.

“Zahvaljujem Ministarstvu za demografiju obitelj, mlade i socijalnu politiku na pomoći, a još jednom i Vladi te svim ostalim ministarstvima na svim sredstvima koja s državne razine dolaze u Općinu Petrijanec, za projekte koje znamo vrlo dobro pripremiti”.

Svečanosti potpisivanja ugovora prisustvovali su ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Nada Murganić i ministar rada i mirovinskog sustava, Marko Pavić.

Označeno u