Općini Cestica u travnju stigle odluke o financiranju projekata vrijedne preko 1,2 milijuna eura

vv | 18.4.2024. u 09:20h | Objavljeno u Našim krajem

Odlične vijesti stižu iz općine Cestica, koja je proteklih dana zaprimila 3 Odluke o financiranju projekata iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Naime, za 3 projekta energetske obnove koje su prijavili DVD Babinec, DVD Lovrečan-Dubrava i Općina Cestica, odobreno je preko 708 tisuća eura bespovratnih sredstava, dok je ukupna vrijednost projekata malo preko 1 milijun eura. Na sva 3 objekta provodi se kompletna toplinska izolacija objekata, zamjena stolarije, rekonstrukcija sustava grijanja te izgradnja fotonaponskih elektrana na krovovima objekata pa će nakon provedbe projekata 99 % potrebne energije biti isporučeno iz obnovljivih izvora energije.

Osim sredstava iz NPOO-a, Općina Cestica redovito kandidira projekte za sredstva nacionalnih fondova, pa je tako za projekte „Modernizacija dionice ceste Radovec Polje – Otok Virje“, za fazu II. i III., odobreno 30 tisuća eura kroz Program održivog razvoja lokalne zajednice te 65 tisuća eura kroz Program za unapređenje infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima romske nacionalne manjine pri Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Pri istom ministarstvu, kroz Program sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini, za projekt „Izgradnje zgrade javne namjene Društveni dom Jarki“ odobreno je malo preko 126 tisuća eura. Samo u travnju ove godine pri Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije odobreno je preko 221 tisuća eura.

Nešto ranije ovog mjeseca, Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, kroz projekt „Zaželi“, odobrilo je 288 tisuća eura za zaposlenje šest gerontodomaćica koje će brinuti za ukupno 36 korisnika na području općine u razdoblju od 32 mjeseca.

- Kada rezimiramo, samo u travnju je Općini Cestica odobreno bespovratnih sredstava u iznosu preko 1,2 milijuna eura, što je oko 80% ukupno planiranih prihoda općine u 2024. godini! - poručili su iz Općine Cestica.

Galerija slika