Općini Cestica odobren projekt rekonstrukcije nerazvrstane ceste Falinićbreg-Prekorje

Napisao/la: Varaždinske vijesti -

Lijepe su vijesti ovih dana stigle u Općinu Cestica. Općini je, naime, odobreno gotovo milijun kuna bespovratnih sredstava za projekt rekonstrukcije nerazvrstane ceste od Falinićbrega do Prekorja.

Riječ je o nerazvrstanoj cesti koja povezuje naselja Babinec, Falinić breg i Radovec, a projekt njene rekonstrukcije prijavljen je u studenom 2016. godine na Mjeru 07 "Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima" iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020.; Podmjere 7.2. "Ulaganja u izradu, poboljšanje ili proširenje svih vrsta male infrastrukture, uključujući ulaganja u obnovljive izvore energije i uštedu energije", Operacija 7.2.2. "Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta" Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EPFRR).

Općina je u siječnju ove godine dobila obavijest da je projekt odobren te je načelnik Mirko Korotaj protekli tjedan s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju sklopio ugovor o financiranju pri čemu iznos potpore iznosi 885.520,83 kune.

- U 2018. godini planiramo asfaltirati deset dionica nerazvrstanih cesta, a među njima je i odobrena dionica Falinićbreg-Prekorje. Vrijednost uređenja svih deset dionica procjenjuje se na tri milijuna kuna. Za rekonstrukciju nerazvrstane ceste Falinićbreg-Prekorje odobreno nam je 885.520,83 kune, dok dio sredstava očekujemo iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja. Usto, dio sredstava financirat ćemo iz vlastitih izvora, odnosno općinskog proračuna - pojašnjava načelnik Općine Cestica.

Nastavak uređenja nerazvrstanih cesta na području općine je, dodaje, u skladu sa Strategijom razvoja Općine Cestica.

- Na taj način poboljšavamo uvjete mladim obiteljima, malim i srednjim poduzetnicima, poljoprivrednicima, ali i svim ostalim mještanima općine - zadovoljan je Korotaj.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.