Općine Maruševec i Petrijanec potpisale vrijedne ugovore o sufinanciranju lokalnih projekata Foto: Općina Maruševec

Općine Maruševec i Petrijanec potpisale vrijedne ugovore o sufinanciranju lokalnih projekata

Varaždinske vijesti | 21.5.2019. u 17:39h | Objavljeno u Našim krajem

U zagrebačkom hotelu Sheraton danas su potpisivani ugovori o sufinanciranju projekata prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Ugovore o sufinanciranju projekata s ministricom regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijelom Žalac potpisali su i načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec u vrijednosti 150 tisuća kuna, a zamjenik načelnika Općine Maruševec Mario Klapša ugovor vrijedan 100 tisuća kuna.

Ovo su već drugi ugovori po redu ove godine o sufinanciranju projekata spomenutih općina kojima će dobivena sredstva uložiti u modernizaciju infrastrukture u cilju zadovoljenja kolektivnih prioriteta.

- Radi se o sufinanciranju projekta Modernizacija nerazvrstanih cesta na području Općine Maruševec, vrijednog ukupno 392 tisuće kuna. Pripremljenim projektom kojega je Općina Maruševec prijavila u ožujku ove godine na Program Ministarstva želimo poboljšati infrastrukturnu povezanost i komunalnu opremljenost u općini, što je važna pretpostavka za stvaranje uvjeta za ostanak ljudi u našem ruralnom području, ali i jačanje gospodarskih aktivnosti na području Općine Maruševec - istaknuo je zamjenik načelnika Mario Klapša.

210519-reg-razvoj-marusevec_petrijanec_2.jpeg

- Nakon što smo prošle godine sa sredstvima dobivenim po istom Programu modernizirali javnu rasvjetu, drago mi je da je ove godine Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije prepoznalo kvalitetu projekta i odobrilo sredstva za projekt modernizacije nerazvrstane ceste u ulici Alojzija Stepinca u Petrijancu, čija ukupna vrijednost iznosi oko 600 tisuća kuna - rekao je prilikom potpisivanja Ugovora načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Na potpisivanju ugovora bili su predstavnici 15 jedinica lokalnih samouprava s područja Varaždinske županije, kojima je Ministarstvo regionalnog razvoja dodijelilo preko 4 milijuna kuna pomoći.

210519-reg-razvoj-marusevec_petrijanec_4.jpeg

210519-reg-razvoj-marusevec_petrijanec_5.jpeg

210519-reg-razvoj-marusevec_petrijanec_1.jpeg