Općina Vinica proslavila blagdan sv. Ane svečanom misom i nogometnim turnirom

N.P./VV | 25.7.2017. u 12:35h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Vinica je u nedjelju 23. srpnja započela blagdansko slavlje svoje župne zaštitnice sv. Ane.

U 14 h započeo je već tradicionalni “Jana kup” koji organizira Nogometni klub Vinica. Na ovogodišnjem kupu, osim domaćina, okupile su se još tri ekipe i to NK Vindija iz Donje Voće, NK Rudar 47 iz Maruševca i NK Polet iz Cestice. Najbolja ekipa ovog „Jana kupa“ bila je ekipa domaćina iz NK Vinica koja je u finalnoj utakmici i to na jedanaesterce pobijedila NK Rudar 47 a za treće mjesto snage su odmjerili nogometaši NK Vindije i NK Cestice koja je i na kraju zasluženo osvojila treće mjesto.

Nakon završetka finalne utakmice načelnik općine Marijan Kostanjevac u pratnji predsjednika kluba Božidara Šipeka predao je pehare i čestitao svim ekipama ali i najboljem nogometašu ovogodišnjeg turnira Dariju Šinceku iz NK Vinica. Nakon proglašenja pobjednika za sve igrače pripremljen je prigodan domjenak u prostorijama NK Vinica.

Istog dana, u 19 h, svečanom misom u Gornjem Ladanju započelo je trodnevlje povodom blagdana sv. Ane. Okupio se velik broj mještana iz Gornjeg Ladanja te iz ostalih naselja i susjednih župa. Misno slavlje predvodio je prečasni Valent Posavec, uz pratnju crkvenog zbora i orguljaša Nevena Bolteka.

Vinički župnik u propovijedi se dotaknuo značaja i važnosti sv. Ane kao Isusove učiteljice i učiteljice Crkve. Između ostalog, dotaknuo se i svakodnevice pri čemu se najviše dotaknuo sebičnosti ljudi. Istaknuo je da se sve može postići na ovaj ili onaj način, ali biti i ostati čovjek očito je postala najveća enigma društva u cjelini
- Nekada se reklo da se u svakom žitu nađe i neki kukolj a danas je nažalost u kukolju i poneko žito - istaknuo je župnik u svojoj propovijedi.

Nakon misnog slavlja, za sve okupljene, članovi Udruge za šport i rekreaciju „Kapla“, članovi DVD-a i marljive mještanke priredili su prigodni domjenak.

Nogometnom turniru i misnom slavlju prisustvovao je i potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenje Predrag Štromar.