Općina Trnovec Bartolovečki s udrugama potpisala ugovore o dodjeli financijskih sredstava

vv | 27.3.2024. u 13:11h | Objavljeno u Našim krajem

Nakon što je Općina Trnovec Bartolovečki raspisala Javni poziv za dodjelu financijskih potpora projektima i programima rada udruga civilnog društva na području općine, u utorak je održano potpisivanje ugovora s predstavnicima udruga.

Udruge su se na poziv mogle javiti s programima i projektima koji su se odnosili na zaštitu i promicanje ljudskih prava, za zaštitu lokalne kulturne baštine, za poticanje aktivnosti humanitarnog i socijalnog sadržaja, za unaprijeđenje kvalitete života, životnih vještina i sposobnosti građana, za poticanje aktivnosti vezanih za zaštitu i očuvanje čovjekove prirode te za poticanje aktivnosti vezanih za zaštitu interesa poljoprivrednih proizvođača.

- Na natječaj se javilo devet udruga. Danas imamo sklapanje ugovora. Dodijeljena su sredstva u ukupnom iznosu od 25 tisuća eura. Sredstva su osigurana u proračunu Općine za 2024. godinu, a najniži iznos za projekt ili program po udruzi može biti 500 eura, a najviši 9 tisuća eura - pojasnila je općinska načelnica Verica Vitković te dodala kako su ugovori potpisani što ranije kako bi se sredstva mogla što prije početi koristiti za prijavljene programe i projekte.

Općina je ujedno potpisala i ugovor o dodjeli sredstava za Kulturno umjetničko društvo Mak Trnovec, za što su sredstva također bila osigurana u općinskom proračunu.

- KUD njeguje tradiciju našega kraja, promovira našu općini u županiji, državi i van države. Moram spomenuti da naš KUD Mak nastupa redovito na svim natjecanjima. Prošle godine su nam tamburaši donijeli prvo mjesto na Državnom natjecanju, pod pokroviteljstvom Sabora. Naši voditelji isto tako osvajaju značajne nagrade i mi smo zbog toga ponosni na naš KUD koji promiče takve vrijednosti - poručila je načelnica Vitković.

Zadovoljstvo potpisanim ugovorom istaknuo je predsjednik KUD-a Mak Miro Koren.

- Moramo pohvaliti Općinu jer Općina je naš najveći sponzor. Vrlo smo zadovoljni i sretni. Sredstva su namijenjena radu Društva. Imamo puno akcija na području naše općine. Tu su svakako Žetvene svečanosti, imamo Dječje igre mladih, ove godine će biti Županijska smotra malih dječjih sastava, tako da događanja imamo puno i ove godine ćemo to, zahvaljujući općinskim sredstvima, moći odraditi - rekao je Koren te dodao kako KUD ove godine slavi 25 godina rada.

Galerija slika