OPĆINA SVETI ILIJA I ove godine poticaji za uređenje i stjecanje nekretnina Foto: Pixabay/ilustracija

OPĆINA SVETI ILIJA I ove godine poticaji za uređenje i stjecanje nekretnina

Varaždinske vijesti | 28.12.2023. u 20:00h | Objavljeno u Našim krajem

Načelnik općine Sveti Ilija i ove je godine raspisao natječaj za dodjelu poticaja za uređenje i stjecanje nekretnina na području općine Sveti Ilija u 2024. godini.

Pravo na dodjelu bespovratnih novčanih sredstava/poticaja imaju osobe za: 1. uređenje/adaptaciju nekretnina u svrhu stanovanja koje su stečene kupnjom, darovanjem ili nasljeđivanjem na kojima je bio stambeni objekt ili se nalazi stambeni objekt; 2. stjecanje kupnjom, darovanjem i nasljeđivanjem neizgrađenih građevinskih zemljišta u svrhu izgradnje stambenog objekta; 3. stjecanje kupnjom stambenog objekta u svrhu stanovanja, ako su nekretnine stečene ili će se steći u razdoblju od 01.01.2024. pa do 31.12.2024. godine.

Na poticaj u iznosu od 3.500 eura pravo imaju korisnici: 1. koji su kupili, naslijedili ili stekli darovanjem nekretninu u 1/1 dijela na području općine na kojoj je izgrađen stambeni objekt kojeg namjeravaju urediti za stanovanje ili na kojoj se nalazi stambeni objekt u ruševnom ili drugom stanju nepodobnom za stanovanje kojeg namjeravaju ukloniti i na istoj parceli izgraditi novi stambeni objekt; 2. koji su kupili nekretninu u 1/1 dijela na području općine koja je u naravi već stambeni objekt podoban za stanovanje. Pravo na poticaj u iznosu od 3.500 eura imaju i korisnici koji su kupili, naslijedili ili stekli darovanjem nekretninu koja je u naravi neizgrađeno građevinsko zemljište na području općine u 1/1 dijela.

Svi detalji natječaja, obrasci i potrebne informacije dostupni su na službenoj stranici Općine Sveti Ilija.