Općina Sveti Đurđ: Ulaganjima do veće sigurnosti na sve prometnijim cestama Foto: Općina Sveti Đurđ

Općina Sveti Đurđ: Ulaganjima do veće sigurnosti na sve prometnijim cestama

Varaždinske vijesti | 1.12.2018. u 17:58h | Objavljeno u Našim krajem

Uređenje prometnica u općini Sveti Đurđ provodi se od 2013. godine prema planu dogovorenom sa Županijskom upravom za ceste tijekom prvog i drugog mandata općinskog načelnika Josipa Janya. Ističu to iz Općine Sveti Đurđ i dodaju da bi planirani radovi trebali biti završeni do 2020. godine.

- Riječ je o tri kružna toka, u Hrženici kod Drave, u Luki i Svetom Đurđu, te proširenju županijske ceste od Obrankovca, s pješačkom stazom u dužini od oko dva kilometra - pojašnjavaju iz Općine.

Ukupna investicija za pješačku stazu s odvodnjom i proširenjem prometnice iznosi 2.400.000 kuna, pri čemu ŽUC sudjeluje sa 1.600.000 kuna, a Općina Sveti Đurđ s 800.000 kuna.

- U tijeku su radovi na dužini od oko 250 metara, gdje se ŽUC uključio sa 400.000 kuna, a Općina Sveti Đurđ s 300.000 kuna. Takav će se tempo rada, prema dogovoru načelnika Josipa Janyja i direktora ŽUC-a Tomislava Osonjačkog, nastaviti i u 2019. godini. Bit će dogovoren i sloj asfalta u Svetom Đurđu u dužini od 1 km na oštećenoj prometnici. Sa ŽUC-om je dogovorena i izrada projektne dokumentacije te izvođenje radova za kružni tok u Hrženici zbog učestalih nesreća i nepreglednosti zavoja - napominju iz Općine, naglašavajući odličnu suradnju načelnika Janyja s ravnateljem ŽUC-a Tomislavom Osonjačkim.

- Rezultat je vidljiv na svakom koraku u našoj općini. Najviše se vodila briga za sigurnost pješaka i svih sudionika u prometu na ovim sve prometnijim dionicama - rekao je načelnik Jany.

sveti_djurdj_radovi_2.jpg