Održano Vijeće za prevenciju kriminaliteta triju najjužnijih općina županije

| 28.3.2019. u 13:17h | Objavljeno u Našim krajem

Načelnici triju najjužnijih općina Varaždinske županije sastalo se u Brezničkom Humu s čelništvom novomarofske policije, kako bi proanalizirali stanje sigurnosti i kriminaliteta.

Na prvom ovogodišnjem sastanku Vijeća za prevenciju kriminaliteta za područje Brezničkog Huma, Breznice i Visokog načelnici Breznice Stjepan Krobot, Visokog Dragutin Mateković i Brezničkog Huma Zoran Hegedić nisu skrivali zadovoljstvo nakon izvješća načelnika Policijske postaje Novi Marof Roberta Maltara, koji je naglasio kako je tijekom protekle godine na području Brezničkog Huma zabilježen pad kaznenih djela za čak 30 posto.

U općine Breznica zabilježena je jedna prometna nesreća s poginulom osobom, a riječ je o motociklistu preminulom nakon slijetanja s kolnika, naglasio je Maltar. U općini Visoko u 2018. je zabilježeno desetak prometnih nesreća te isto toliko narušavanja javnog reda i mira.

Maltar je rekao da je opće stanje sigurnosti na području triju najjužnijih općina županije zadovoljavajuće te je zahvalio načelnicima na pomoći pri nabavi i postavljanju video nadzora, uz čiju su pomoć riješeni bjegovi s mjesta prometnih nesreća.

- U centru Brezničkog Huma lani su postavljene dvije nadzorne kamere koje prate događanja na glavnoj prometnici – istaknuo je načelnik Hegedić, naglasivši da se kamerama planira dodatno pokriti prostor oko crkve i groblja.

Nakon što su postavljeni mjerači brzine u Breznici i Brezničkom Humu, uslijedit će i postavljanje semafora, koji će uključivati crveno svjetlo za vozače koji prekorače brzinu, čime bi se riješio problem prebrze vožnje kroz središta tih naselja. Kako bi se sigurnost žitelja ovoga područja dodatno povećala u planu je i postavljanje dodatnih nogostupa i pješačkih staza.