Održani 17. Dani folklora u Maruševcu

V.V. | 30.4.2018. u 12:41h | Objavljeno u Našim krajem

Dane folklora Maruševec 2018 organiziralo je Kulturno-umjetničko društvo Klaruš uz pomoć Općine Maruševec, a održavali su se prema dvodnevnom programu, kojeg su pratili brojni građani, među kojima i načelnik Općine Maruševec Damir Šprem, zamjenik načelnika Mario Klapša i predsjednik Općinskog vijeća Općine Maruševec Josip Špoljar.

Dvodnevna manifestacija započela je pucanjem iz kubura Kuburaške udruge Maruševec, a program je otvoren pjesmom i plesom članica i članova Kulturno-umjetničkog društva Klaruš iz Maruševca. Nakon njih nastupilo je Kulturno-umjetničko društvo Đuro Kundek iz Caginca nedaleko od Ivanić Grada, te članice i članovi Kulturno-umjetničkog društva Ljuba Voda iz Ljubešćice, koji su publici predstavili kulturni izričaj krajeva iz kojih dolaze.

Drugog dana u goste KUD-u Klaruš stigli su prijateljska kulturno-umjetnička društva; Seljačka sloga iz Zadubravlja pokraj Slavonskog Broda te KUD Moslavec iz Volodera pokraj Popovače, koji su svojim osebujnim nošnjama, pjesmama i plesovima oduševili publiku.

Na tradicionalnoj manifestaciji koja se ove godine u Maruševcu održavala 17. put po redu, okupljene su pozdravili predsjednica KUD-a Klaruš Ana Rehvald, tajnik KUD-a Zlatko Peharda, načelnik Općine Maruševec Damir Šprem i zamjenik načelnika Mario Klapša, koji je na kraju ovogodišnjih Dana folklora čestitao KUD-u na spektakularnom programu kojeg su pripremili za građane Maruševca, svoju najbolju publiku. -U organiziranje ovakve manifestacije 17 godina zaredom uz zanimljiv program i vrhunske izvođače uloženo je puno truda, volje i ljubavi. Hvala vam na tome i hvala svakoj članici i članu KUD-a Klaruš i gostujućih KUD-ova što su svojim kulturnim izričajem obogatili ovogodišnju devetodnevnu proslavu Dana općine Maruševec, rekao je tom prilikom zamjenik Klapša, zahvalivši pritom i svim udrugama s područja općine koje su pomogle u realizaciji ovogodišnje proslave Dana općine Maruševec.

Označeno u