Održana 5. smotra dječjeg folklora u organizaciji KUD-a Salinovec

S.K. | 25.4.2017. u 12:33h | Objavljeno u Našim krajem

Kulturno-umjetničko društvo Salinovec pod pokroviteljstvom grada Ivanca i Ministarstva znanosti i kulture organiziralo je 5. smotru dječjeg folklora koja se održala 22. travnja u dvorani OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu.

Svojim nastupom malu „jubilarku“ dječje smotre obogatili su KUD „Šumari“ iz Vinkovaca, KUD Molve, KUD Šandorovec, KUD Vidovec, Centar tradicijske kulture iz Varaždina i domaćini KUD Salinovec. Iako maleni, itekako su svjesni važnosti očuvanja kulturne baštine svojega kraja.

KUD „Šumari“ iz Vinkovaca predstavili su Baranjske plesove koje je pripremio autor: Dario Grčić dok je za glazbeni aranžman zadužen Perica Raguž. KUD Molve su se predstavili Spletom podravskih pjesama i plesova koje su pripremili voditelj folklora Ivica Tuba i voditelj tamburaša Emil Kolarić.

KUD Šandorovec se predstavio koreografijom „ Prvo leto služim“ koja sadrži dječje igre s pjevanjem i koreografijom međimurskih kola i plesova. Male međimurce uvježbali su voditeljica folklora Jelena Gornik i voditelj tamburaša Nikola Kraljić.

CTK Varaždin predstavio se s koreografijom Mlinček, pjesmama i plesovima Hrvatskog zagorja koju su uvježbali uz pomoć voditeljice folklora Gordane Vaupotić i voditelja tamburaša Dragutina Koren.

Kud Vidovec predstavio se koreografijom „Svetu Juraj kres nalaže na jurjevo na večerje“ pod vodstvom voditelja folklora Tihomira Kukulića ,voditelja tamburaša Jurice Žibeka.

KUD Salinovec predstavio se koreografijom „O jelo, o jelo drvce zeleno“ pod vodstvom voditelja folklora Tihomira Kukulića ,voditelja tamburaša Jurice Žibeka i voditelja pjevanja Roberta Štorge. Smotra je bila revijalnog karaktera i nastupila su djeca osnovnoškolske dobi.

Grad Ivanec, grad bogate povijesti, kulture i tradicije, grad koji njeguje i čuva stare običaje i tome pridaje veliku pažnju i važnost i ove godine ugostio je dječje folklorne skupine iz lijepe naše. Peta smotra dječjeg folklora postala je priča koju su raznolikim dječjim pjesmama i plesovima, običajima, bojama, igrama i zadovoljnim dječjim osmjesima ispisala ova vesela djeca.

Označeno u