Od 13. do 20. studenoga deratizacija na području općine Sveti Ilija Foto: ilustracija

Od 13. do 20. studenoga deratizacija na području općine Sveti Ilija

Varaždinske vijesti | 12.11.2023. u 13:37h | Objavljeno u Našim krajem

Od 13. do 20. studenoga na području općine Sveti Ilija provodit će se deratizacija sukladno "Programu mjera suzbijanja patogenih mikroorganizama, štetnih člankonožaca (Arthropoda) i štetnih glodavaca".

Mjere sustavne deratizacije provodit će Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije prema sljedećem rasporedu:
13.11. - naselja Sveti Ilija i Žigrovec
15.11. - naselje Doljan
16.11. - naselja Tomaševec Biškupečki i Križanec
17.11. - naselja Seketin i Krušljevec
20.11. - naselje Beletinec

Kako se navodi u obavijesti, početak sustavne deratizacije odgađa se u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, a deratizacija će se provoditi antikoagulantnim rodenticidima na bazi bromadiolona za koji je antidot vitamin K-1 (Presol plus pšenica i Megalon parafinski blok).

- Deratizacija će se provoditi prema "Programu mjera suzbijanja patogenih mikroorganizama, štetnih člankonožaca (Arthropoda) i štetnih glodavaca čije je planirano, organizirano i sustavno suzbijanje mjerama dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije od javnozdravstvene važnosti za Općinu Sveti Ilija u 2023.g." te sukladno Provedbenom planu provođenja preventivne i obvezatne preventivne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije kao posebne DDD mjere na području općine Sveti Ilija i prema Pravilniku o načinu provedbe obvezatne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije (NN 35/07) - napominje se u obavijesti.