Obitelj, suborci i izaslanstvo Grada Novog Marofa prisjetili se preminulog branitelja Ivana Klena Foto: Grad Novi Marof

Obitelj, suborci i izaslanstvo Grada Novog Marofa prisjetili se preminulog branitelja Ivana Klena

Varaždinske vijesti | 15.11.2018. u 13:36h | Objavljeno u Našim krajem

Obitelj, suborci i izaslanstvo Grada Novog Marofa u srijedu su se prisjetili hrvatskog branitelja Ivana Klena, brigadira Hrvatske vojske, koji je preminuo 2012. godine u dobi od 50 godina.

Na groblju u Mađarevu obilježena je obljetnica smrti pripadnika 1. gardijske brigade Tigrovi, koji je prvih dana obrane Hrvatske ušao u specijalnu jedinicu policije Rakitje.

- Sjećam ga se kao izuzetno vrijednog, odgovornog, savjesnog, marljivog čovjeka, na kojeg sam se kao zapovjednik uvijek mogao u punoj mjeri osloniti. To su za nas veliki gubici, ali naša obaveza je da sjećamo svojih pripadnika. Najviše je napravio na samom početku, kada nije postojala oružana sila Republike Hrvatske, kada smo stvarali Hrvatsku vojsku. On je u grupi ljudi koja je došla srcem, voljom, koja je stavila na raspolaganje i svoj život i sebe samog u jednoj neizvjesnoj situaciji - istaknuo je general Darko Rukavina.

Ivana Klena prisjetili su se kolege iz udruge veterana Tigrova i udruge „Tigar 90/91 Rakitje“, kao i branitelji s novomarofskog područja.

Gradonačelnik Siniša Jenkač istaknuo je da se u Novom Marofu vodi posebna briga o braniteljima.

- Proglasili smo Dan branitelja grada Novog Marofa kojeg smo povezali s oslobađanjem skladišta oružja Banjščina. Imenovali smo šetnicu imenom poginulog branitelja iz Novoga Marofa Miljenka Banića. Danas smo položili vijenac, zapalili svijeće i prisjetili se jednog od prvih pripadnika Tigrova, Ivana Klena - kazao je Jenkač s kojim je na groblju u Mađarevu bio i potpredsjednik Gradskog vijeća i predsjednik novomarofske udruge veterana Domovinskog rata Miro Sabolić, pripadnik 104. brigade i Puma.

Galerija slika