Novom Marofu 150 tisuća kuna za dva projekta

VV | 27.4.2017. u 15:22h | Objavljeno u Našim krajem

Među tri projekta za koje je grad Novi Marof nedavno dobio potporu s nacionalne razine je i onaj za uređenje društvenih domova u Sudovcu i Gornjim Podrutama. Točnije, radi se o uređenje krovišta na ta dva objekta.

Naime, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije sufinancirat će radove i usluge za projekt „Sanacija krova na društvenom domu u Podrutama i društvenom domu u Sudovcu“ do najvišeg ukupnog iznosa od 150.000 kuna.
Konačna vrijednost obnove oba doma je 265 tisuća kuna što znači da će se iznos od 115 tisuća kuna sufinancirati iz proračuna. Uređenje doma u Sudovcu iznosi 190 tisuća, a doma u Gornjim Podrutama 95 tisuća kuna.

- Dobivanje sredstava za uređenje krovišta društvenog doma u Sudovcu je jedan od projekata koji je dobio “zeleno svjetlo” s nacionalne razine. Radi se o uređenju krovišta što je samo početak ulaganja i obnove tog objekta u koji se, nažalost, nije ulagalo dugi niz godina. Također, krećemo s uređenjem krovišta na društvenom domu u Gornjim Podrutama jer je i tom objektu nužna obnova. Radovi na krovištu doma u Sudovcu su započeli, a uskoro se kreće i s radovima u Gornjim Podrutama – izjavio je gradonačelnik Siniša Jenkač.

Galerija slika