Novi Marof slavi svoj Dan: Svečanošću u KC "Rabuzin" započela centralna događanja

| 10.6.2017. u 10:04h | Objavljeno u Našim krajem

Povodom Dana Grada Novog Marofa, a uz blagdan sv. Antuna Padovanskog, jučer je u Kulturnom centru "Ivan Rabuzin" održana prigodna svečanost. Bila je to prilika za podsjetnik na postignuto u proteklom razdoblju, ali i za najavu novih programa i projekata.

U svom govoru gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač naglasio je da su u proteklom razdoblju pokrenuti pozitivni trendovi u gradu pa Grad bilježi jedan od najvećih pada nezaposlenosti u županiji, otvaraju se nova radna mjesta dok u narednom razdoblju slijede ulaganja koja se mjere u stotinama milijuna kuna.

– Nakon dvije godine mandata sada, nakon nedavno održanih lokalnih izbora, dobivamo puni mandat - rekao je Jenkač, dodavši da praktički samo nastavljaju sa svim poslovima koje su dosada radili. 

Kako je rekao Jenkač, riječ je o velikim komunalnim i infrastrukturnim projektima koji su u visokoj fazi pripremljenosti dok su za neke već ishođene građevinske dozvole. Napomenuo je da nastavljaju suradnju s javnim poduzećima kao što su Hrvatske vode, Varkom, Županijsku upravu za ceste, HEP odnosno Hrvatske ceste te među većim projektima istaknuo prijavu na natječaj izgradnje reciklažnog dvorišta za što je u potpunosti pripremljen projekt dok je pred prijavom i sanacija odlagališta otpada Čret.

Među ostalim, Jenkač je dodao da se neće zaboraviti na mlade i osiguranje što boljih uvjeta njihovog obrazovanja, zatim na mlade obitelji, ali i na pripadnike zlatne živote dobi koji će zbog svega onoga što su kroz svoj radnih vijek napravili za ovaj grad imati partnera u gradskoj vlasti.

U ime lokalnih dužnosnika Dan Grada Novomarofčanima je čestitao gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić koji je naglasio da je posao gradonačelnika i načelnika najteži, ali i onaj koji pruža najviše zadovoljstva kada se napravi nešto za zajednicu.

Na svečanosti je govorio i pomoćnik ministar zdravstva, Novomarofčanin Denis Kovačić, koji je najavio ulaganja u zdravstvo na području Varaždinske županije, u Opću bolnicu Varaždin te bolnicu u Varaždinskim Toplicama.

– Projekt izgradnje odjela za palijativnu skrb u Novom Marofu predan je Ministarstvu regionalnog razvoja. Projekt je vrijedan 51,5 milijuna kuna, s novih više od 70 kreveta i pripadajućom opremom – kazao je Kovačić.

Na kraju se nazočnima obratio varaždinski župan Radimir Čačić koji je pozvao na zajedništvo u realizaciji projekata za građane Varaždinske županije.

– Sve ću učiniti da svi naši projekti u gradovima i općinama dobiju podršku Županije. Svi zajedno moramo ići prema Europi s pametnim i suvislim projektima. Puno toga ovdje nije napravljeno zato jer nitko nije „gazio“, vršio pritisak da se to realizira. Gradonačelnik je nabrojao projekte, manje ili više vrijedne u kunama, ali svaki taj projekt je tražio da se pritišće i traži stalni angažman. Svi načelnici i gradonačelnici koji će se tako boriti imat će moju podršku – poručio je župan Čačić.

Uz svečanost u Kulturnom centru Ivan Rabuzin Dan Grada Novog Marofa obilježen je i manifestacijom „Sastanak u traperu“, klapskom večeri te koncertima Mejaša i Fantoma slobode/tribute to Azra.

Program obilježavanja Dana Grada Novog Marofa nastavlja se do utorka, a pojedina događanja odvijat će se do kraja mjeseca.