Novi Marof raspisao natječaj za financiranje programa i projekata udruga u vrijednosti od 280.000 kuna

Napisao/la: -

Grad Novi Marof objavio je Javni natječaj za financiranje programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge na području Grada Novog Marofa za 2019. godinu i koje svojim aktivnostima doprinose ispunjavanju ciljeva i prioriteta definiranih strateškim i planskim dokumentima Grada Novog Marofa. Financijska sredstva u iznosu od 280.000 kuna osigurana su iz proračuna Grada, a najniži iznos koji se može odobriti za projekt/program iznosi 1.000 kuna, dok je najviši 30.000 kuna.

Udruga može prijaviti i više projekata


Program i projekti udruga za čije se financiranje osiguravaju sredstva u proračunu Grada odnose se na područja socijalne djelatnosti i zaštite zdravlja (8 prijavitelja – 100.000 kuna), djece i mladih (5 prijavitelja – 60.000 kuna) i ostale programe (12 prijavitelja – 120.000 kuna). Grad neće financirati programe i projekte organizacija koji se financiraju po posebnim propisima, vjerskih i političkih organizacija te organizacija civilnog društva koje ne zadovoljavaju uvjete propisane ovim natječajem kao ni aktivnosti udruga koje se smatraju gospodarskom djelatnošću udruga.
Jedna udruga može prijaviti više projekata i najviše jedan program, a rok za podnošenje prijava je zaključno do 20. ožujka 2019. godine. Prijave se podnose na propisanim obrascima koji se popunjavaju isključivo putem računala te se dostavljaju u
papirnatom obliku u zatvorenoj omotnici, na adresu: Grad Novi Marof, Trg hrvatske državnosti 1, 42220 Novi Marof, s naznakom „Prijava programa/projekta udruga – NE OTVARAJ“.
Obvezna dokumentacija za prijavu programa/projekta je ispunjen, potpisan i ovjeren „OBRAZAC OPISA programa/projekta, ispunjen, potpisan i ovjeren „OBRAZAC PRORAČUNA programa/projekta, potpisana i ovjerena izjava o nepostojanju dvostrukog financiranja, potpisana i ovjerena izjava o partnerstvu (ukoliko udruga prijavljuje projekt/program u partnerstvu), potpisana i ovjerena izjava o nekažnjavanju, ispunjen, potpisan i ovjeren izvještaj o potrošnji proračunskih sredstava (obrazac PRORPOT) te isprintan ispis (izlist) iz Registra udruga RH.

Pazite, prijava treba biti potpuna!


Nepravovremene i nepotpune prijave, kao i prijave koje nisu dostavljene na propisanim obrascima, neće biti upućene u stručno ocjenjivanje o čemu će udruge biti pismeno obaviještene. Grad će na mrežnim stranicama objaviti rezultate natječaja, a
odluka o dodjeli sredstava objavit će se na mrežnim stranicama Grada Novog Marofa (www.novimarof.hr) u roku od 8 dana od dana donošenja. Sa svim udrugama kojima su odobrena financijska sredstva Grad će potpisati ugovor o financiranju programa ili projekata najkasnije 30 dana od dana donošenja odluke o financiranju. Prijavitelji na natječaj koji su nezadovoljni odlukom o dodjeli financijskih sredstava mogu podnijeti prigovor u roku od 8 radnih dana od dana objave odluke.
Prigovor se podnosi putem nadležnog upravnog odjela Grada, a o njemu odlučuje gradonačelnik, u roku od 8 dana od dana primitka prigovora. Grad Novi Marof zadržava i pravo poništenja javnog natječaja ukoliko za to postoje opravdani razlozi.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.