Novi Marof: Odobrena sredstva za dogradnju dječjeg vrtića

Varaždinske vijesti | 22.3.2018. u 20:05h | Objavljeno u Našim krajem

Gradu Novom Marofu odobreno je ukupno 6,7 milijuna kuna za dogradnju dječjeg vrtića. Radi se o jednom od ukupno 102 projekta na razini cijele Hrvatske koji se financiraju preko operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“. Riječ je o natječaju iz Programa ruralnog razvoja kojeg je još u veljači

prošle godine objavila Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Grad Novi Marof dobio je 60 od mogućih 70 bodova i nalazi se na 55. mjestu rang liste objavljene u srijedu, 21. ožujka, odnosno među četrdesetak projekata koji su dobili identičan broj bodova. Što se tiče samog iznosa potpore od 6,7 milijuna kuna, namijenjenih za dogradnju dječjeg vrtića, radi se o jednom od pojedinačno najvećih iznosa između spomenutih 102 projekta. Ukupno je za sve projekte osigurana potpora od 472 milijuna kuna.

– Ono što smo najavljivali i uvrstili u proračun za ovu godinu konačno se dogodilo. Na mrežnim stranicama Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju službeno je objavljena rang lista prema kojoj smo dobili sredstva za dogradnju vrtića i ovim putem zahvaljujem svima na dobro odrađenom poslu. Dogradnja vrtića značit će puno za naše mlade obitelji jer će njihovi mališani nakon dogradnje imati puno kvalitetnije uvjete
boravka u vrtiću poput onih u našim najvećim gradovima – kazao je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

Jenkač je zahvalio i resornom ministru Tomislavu Tolušiću te samoj Agenciji. Istaknuo je da je to samo jedna od velikih investicija u Novom Marofu u ovoj godini. Podsjetio je na gradnju novog objekta Centra za socijalnu skrb kao i na skori nastavak radova na prometnoj i komunalnoj infrastrukturi.

– Kada u obzir uzmemo sve ove projekte, također i ulaganja u obnovu školskih objekata, investicije na području grada Novog Marofa ove će godine iznositi desetke milijuna kuna – zaključio je Jenkač.