Novi Marof: Mališani iz Bambija osluškivali zujanje pčela i slastili se medom Foto: Novi Marof

Novi Marof: Mališani iz Bambija osluškivali zujanje pčela i slastili se medom

M.N./Varaždinske vijesti | 29.3.2019. u 12:18h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Pčelarska udrugaMedaricaMadžarevo na svom području već duže vrijeme u suradnji s vrtićima i osnovnim školama provodi razne aktivnosti usmjerene prema djeci vrtićke i školske dobi svih skupina s ciljem ukazati na važnost konzumiranja meda u svakodnevnoj prehrani, te zaštiti i ulozi pčele u očuvanju bioraznolikosti.

U cilju nastavka provedbe projekta u petak, 22. ožujka, u prostorijama vrtića „Bambi“ u Novom Marofu vrijedan član udruge Martin Gašparević održao je predavanje za najmlađe. S voditeljicom Majom Trstenjač-Štorga sudjelovalo je 50 djece dviju dobnih skupina. Za ovo predavanje posebno je donio pčelice u „Apisariju – ogledna košnica “ što je kod djece izazvalo oduševljenje i divljenje tim malim bićima.

Djeca su imala prilike promatrati pčelice iz neposredne blizine bez bojazni za svoju sigurnost i osluškivati zujanje tih malih vrijednih kukaca. U drugom dijelu predavanja djeca su također imala mogućnost okusiti med i osjetiti miris voska, a za tu im je priliku donesen okvir s pčelinjaka. Tijekom druženja djeca su se upoznala i s opremom koja se koristi u pčelarstvu, te su isprobali i zaštitna odijela, rukavice i druga razna pomagala koja se koriste u pčelarstvu.

Iz Udruge „Medarica“ zahvaljuju tetama iz vrtića „Bambi“ Novi Marof na velikom trudu i radu s djecom tijekom same prezentacije, te koordinaciji u pripremi ove aktivnosti.

medarica_3.jpg

medarica_2.jpg