Novi Marof: Kreće adaptacija društvenih domova u Orehovcu, Sudovcu i Završju Podbelskom

Varaždinske vijesti | 31.10.2018. u 08:05h | Objavljeno u Našim krajem

Na području Grada Novog Marof kreće se u adaptaciju triju društvenih domova – u Orehovcu, Sudovcu i Završju Podbelskom.

Ugovor o adaptaciji ovih društvenih domova, vrijedan 2.278.286,15 kuna, u što je uključen PDV, potpisali su gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač i Mijo Stipić, direktor tvrtke Građevinarstvo Stipić iz Svetog Ivana Zeline.

Radovi bi trebali biti izvedeni u sljedeća četiri mjeseca. Također, prijavom na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, odobreno je sufinanciranje adaptacije triju društvenih domova, a Grad Novi Marof tražit će i dodatna sredstva za sufinanciranje.

Gradonačelnik Jenkač istaknuo je da se radi o društvenim domovima koji godinama nisu uređivani.

- Ti društveni domovi u vlasništvu su Grada Novog Marofa. Njihovim uređenjem čuvamo gradsku imovinu, ali i tim naseljima, dijelovima Grada Novog Marofa, osiguravamo primjeren prostor za društvene aktivnosti. Neki od tih domova, oni u Završju Podbelskom i Sudovcu, nalaze se u najudaljenijim dijelovima grada i, kao i svi ostali, zaslužuju imati uređene društvene prostorije - izjavio je gradonačelnik Jenkač te dodao da je važno objekte koristiti što više.

- Ako su stalno u funkciji gradska se imovina čuva od propadanja. Ovim uređenjem osiguravamo njihovu funkcionalnost sljedećih 30 godina. Isto tako, to su objekti koji se najčešće nalaze u centrima naselja, na trgovima, i to je nastavak ideje da se uređuju mali trgovi po mjesnim odborima, da imaju formu i budu na korist mještanima - zaključio je Jenkač.

Označeno u