Pri kraju radovi na trafostanicama u Novom Marofu kod Centra za socijalnu skrb te u Ključu

Varaždinske vijesti | 5.12.2018. u 12:26h | Objavljeno u Našim krajem

Novomarofski gradonačelnik, HDZ-ov Siniša Jenkač i direktor Elektre Varaždin Miljenko Rožmarić održali su u ponedjeljak sastanak s temom ulaganja u elektroopskrbu na području Grada Novog Marofa nakon čega su obišli i dvije investicije koje su pred završetkom. Aktualna je izgradnja dviju trafostanica, u Novom Marofu kod Centra za socijalnu skrb te u Ključu.

- Nakon dogovora s Elektrom zahvaljujem što nam je izašla u susret s ove dvije nove trafostanice. To su kapitalne investicije kad je riječ o elektroopskrbi, pogotovo na ovom dijelu gdje imamo veliko gradilište Centra za socijalnu skrb i dogradnju dječjeg vrtića. Polako otkupljujemo zemljište za nastavak gradnje ceste, tako da se otvara Zona i treba pripremiti infrastrukturu koja omogućuje širenje stambene zone, a to su upravo trafostanice, odnosno elektroopskrba, ali i vodoopskrba i opskrba plinom - rekao je Jenkač te dodao da mu je drago da što se osim trafostanice kod novog objekta Centra za socijalnu skrb radi i trafostanica u Ključu. Za nju je iskazana potreba još prije 11 godina, a ova investicija omogućit će stabilan napon bez padova i opskrbu strujom na zadovoljavajućem nivou.

Trafostanica Pezdevčica kod Centra za socijalnu skrb vrijedna je oko pola milijuna kuna, sa sufinanciranjem Grada Novog Marofa u jednoj trećini te HEP-a dvije trećine. Investicija u Ključu također je vrijedna oko pola milijuna kuna, a radove u potpunosti financira HEP.

- U Ključu moderniziramo trafostanicu. U centru naselja bila je stupna stanica s golim priključcima, a sad ćemo napraviti kućicu koja je i modernija i ima veće kapacitete za priključenja. Radovi u Ključu su pred samim završetkom, kućica je postavljena, postrojenje je unutra, a sad se rade priključni kabeli i mislim da će to biti završeno do kraja godine - kazao je direktor varaždinske Elektre, Rožmarić te dodao da bi trafostanica u Novom Marofu trebala biti završena početkom iduće godine.

- Mi znamo da smo servis i stojimo na usluzi našim potrošačima, lokalnim zajednicama, odnosno gradovima i općinama. S Gradom Novim Marofom imamo jako dobre odnose već niz godina i pratimo sve njihove potrebe i njihov razvoj - izjavio je Rožmarić nakon sastanka s u Novom Marofu.

Označeno u