Novi drvoredi u Jalkovečkoj: U nepunih 10 dana 110 komada stabala javora i lipe

| 16.4.2019. u 13:27h | Objavljeno u Našim krajem

- Danas je stvarno važno saditi što je moguće više drveća zbog sve većeg obolijevanja i sjeća šuma te biološke ravnoteže - rekao je gradonačelnik Ivan Čehok povodom nove sadnje drvoreda na kraju Jalkovečke ulice, prije pruge gdje je danas održana i konferencija za novinare.

- Nekada tamo do 2011.godine, u mojim mandatima mi smo posadili 3.500 stabala, nažalost stalo se s tim akcijama i sada smo opet počeli. Zasadili smo 110 stabala i namjera nam je u sljedeće dvije godine posaditi još 1.000 stabala po gradu Varaždinu. Varaždin je grad koji zbog svoje prirodne i povijesne ljepote dakle kamena, ornamentike, ulica i aleja koje imamo doista zaslužuje da u svakoj ulici imamo po jedan drvored, počeli smo tu s Jalkovečkom odnosno ovim dijelom uz samu zonu, nastavit ćemo u ulici Vilka Novaka. Sve će se raditi u suradnji s Parkovima i stručnjacima, nećemo mi kao politika odabirati lokacije i stvarno ćemo pretvoriti grad u grad zelenila. Odnosno u grad u kojem imate osjećaj, kada se vozite, da prolazite parkom - rekao je Čehok.

Među ostalim je rekao i da građani mogu očekivati u sljedeće dvije godine da će se zasadit 1.000 stabala te naglasio da su i na ovome području gospodarske zone odlučili saditi da bi se investitori i poduzetnici koji dolaze u zonu osjećali ugodnije. Naveo je i planove za središte grada.

- Što se tiče samoga središta grada tu imamo nekoliko lokacija koje stalno obnavljamo to su postojeći parkovi u gradu, Ima jedna ideja da nakon što prođe tehničko sređivanje zemljišnih knjiga radit će se uz samu Dravu. Također, Parkovi su dali jednu sjajnu ideju da romantični dečki ili žene poklone svojim partnerima po jedno drvo, ali u toj inicijativi mogu sudjelovati i ostali građani jer mislim da je svima u interesu da imamo što više zelenila i parkovnih površina - zaključio je Čehok.

Direktor Parkova Alen Runac tim je povodom zahvalio Gradu što su prepoznali njihovu inicijativu.

- Moram zahvaliti gradonačelniku što je prepoznao ovu inicijativu i što smo opet pokrenuli ozelenjivanje našeg grada. Znamo da prethodna vlast nije brinula baš o zelenilu. Također, gradonačelnik je sada iznio ideju da krenemo saditi jačim intenzitetom. Posadili smo u ovih nepunih 10 dana 110 komada stabala bilo javora ili lipe, moram naglasiti i pohvaliti naše djelatnike i nadam se da ćemo ispuniti ovu kvotu o 1.000 stabala - rekao je Runac.

Među ostalim je i naglasio odličan odjek akcije "Jer volimo zeleno-posadimo stablo voljenoj osobi'".

- Mnogi su se uključili od poduzeća, škola, supružnika do baka i djedova. Nismo ni stigli zadovoljiti sve potrebe tako da moramo to prebaciti u kasnu jesen jer sada smo u nemogućnosti saditi zbog vegetacije i akcija će se sigurno nastaviti u sljedeće tri godine - zaključio je Runac.

Označeno u