Napokon se uređuje novomarofski sportski park, koji koriste i veliki i mali

vv | 29.4.2017. u 15:32h | Objavljeno u Našim krajem

Nakon gotovo 40 godina, uređuje se sportski park u Novom Marofu u sklopu koje se nalazi nekoliko sportskih terena, uključujući veliko nogometno igralište, zatim malonogometno asfaltirano te košarkaško igralište, kao i igralište za djecu te nedavno uređeni "street workout park".

Prvo će se postaviti nova zaštitna ograda, a nakon što se ukloni postojeća.

– Uređenjem nove ograde oko sportskog parka bit će puno lakše održavati i brinuti se za spomenute sportske terene – kažegradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač koj je zadovoljan jer se nakon mnogo godina krenulo u uređenje sportskog parka.

Uz izgradnju nove ograde, proširit će se i košarkaško igralište, dok će se između njega i nogometnog terena postaviti nova ograda.

– Budući da nogometni teren koristi veliki broj članova NK Novi Marof, a okolne terene članovi rukometnog kluba, kao i mnogi rekreativci, namjera nam je da uredimo taj prostor da bude primjeren za korištenje. Također, tu je i dječje igralište koje koriste mnogi mališani te njihovi roditelji. Želimo da svi oni imaju uređene i sigurne sportske terene – dodaje Jenkač.

Za uređenje sportskog parka projekt je prijavljen na program Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. Sam projekt vrijedan je 200 tisuća kuna, a nakon objavljenog natječaja izabran je najpovoljniji izvođač tako da su radovi već krenuli.

Osim za najveći sportski park u Novom Marofu, Grad se brine i za druge sportske i rekreativne terene na području grada. Tako je nedavno na malonogometnom igralištu u Sudovcu osiguran poseban priključak za električnu energiju, a suradnji Grada Novog Marofa i Sportskog društva Grana izgrađena nadstrešnicu kraj tamošnjeg sportskog malonogometnog igrališta u Grani.

marof 2