Nakon požara pomogli im poznati i nepoznati: "Hvala vam, dobri ljudi, na pomoći" Foto: DVD Beletinec-Krušljevec; Ivana Dreven

Nakon požara pomogli im poznati i nepoznati: "Hvala vam, dobri ljudi, na pomoći"

| 24.4.2019. u 19:22h | Objavljeno u Našim krajem

- Nemam riječi kojima bih opisao koliko sam zahvalan svima koji su nam pomogli na bilo koji način. Nisam mogao vjerovati koliko su ljudi spremni pomoći - rekao nam je Alojz Tomašinjak (64) iz Beletinca nakon što su njihovi susjedi pokrenuli akciju prikupljanja sredstava kako bi im pomogli nakon nevolje koja ih je zadesila.

U kući Alojza i Danice (57) Tomašinjak 16. ožujka došlo je, naime, do požara u kojem su izgorjeli dnevni boravak i kuhinja.

- Ložili smo u peći u susjednoj prostoriji, no vatra se iz dimnjaka kroz rozetu proširila na dnevni boravak. Sve se dogodilo na brzinu, vatra je zahvatila kutnu garnituru na kojoj je bila navlaka, pokrivači, jastuci... zahvatilo je luster, zavjese, izgorjeli su usisavač, televizor, računalo, namještaj, kuhinjski aparati, laminat... Izgorjele su prostorije u kojima smo svakodnevno najviše boravili i u kojima smo držali najviše stvari koje koristimo. Sve smo to kupovali na kredit, koliko smo mogli, i nemoguće je opisati kako smo se osjećali u tom trenutku i kako se još uvijek osjećamo. Sad kuhamo u susjednoj prostoriji, kći nam je posudila štednjak, posudili smo i stol, koristimo stolice koje smo imali na terasi – ispričala nam je Danica.

Oboje su u mirovini pa ih je požar bacio u nezavidnu situaciju, a tu su se uključili njihovi prvi susjedi, Anica Obrstar i Nenad Čeko, koji su organizirali prikupljanje pomoći.

- Njima posebno zahvaljujemo, ali i svim drugim susjedima, prijateljima i rodbini koji su nam pomogli, koji su došli kad nam je bilo najteže, pomogli su nam sve to raščistiti, oprati, iznijeti izgorjele stvari van. Od sveg srca zahvaljujemo i vatrogascima DVD-a Beletinec-Krušljevec i JVP Varaždin koji su gasili požar te mještanima Beletinca, Krušljevca i Svetog Ilije koji su donirali novac kako bi nam pomogli, kao i radnici iz tvrtke MIV. Donirali su mnogi koji nas osobno ni ne poznaju - puni su dojmova supružnici Tomašinjak.

Zahvalni su i župniku beletinečke župe Svih svetih Ivici Horvatu te ljudima koji su obilazili mještane i prikupljali donacije - uz susjeda Nenada, tu su uskočili i Vladimir Banić, Ratko Ćosić, Ivica Cesar, Miljenko Obrstar i Stjepan Vodopija.

S dosad prikupljenom pomoći obitelj Tomašinjak počela je polako renovirati izgorjele prostorije.

- Za sve novce koje smo dobili imamo račune na što smo ih potrošili. Radimo koliko možemo, sve to jako puno košta, osobito kad moraš ovako sve obnoviti. Polako ćemo uređivati koliko ćemo moći - zaključio je Alojz koji je sa suprugom, osim velike zahvale, svima koji su pomogli zaželio i sretan Uskrs.

Njihovi susjedi i prijatelji nastavili su obilaziti sumještane i prikupljati donacije pa se svi koji to žele mogu priključiti i pomoći obitelji Tomašinjak.