Najava edukacije o štetnosti azbesta 31. svibnja u N. Marofu

J.Š./Varaždinske vijesti | 24.5.2019. u 09:51h | Objavljeno u Našim krajem

Uklonimo azbestne krovove u Novom Marofu predavanje je koje će se održati u petak, 31. svibnja, u 18 sati, u maloj dvorani Kulturnog centra "Ivan Rabuzin", Antuna Mihanovića 3, Novi Marof, a besplatno je za sve zainteresirane.

Naime, predavanje, koje će se prvi puta održati u Varaždinskoj županiji, održati će Udruga "Moj otok" iz Punata, a predavači će skrenuti pozornost na štetnost azbesta za zdravlje ljudi.

- Okupljeni će se educirati o tome kako ga otkloniti iz životne okoline, zamijeniti, ali i koja je uloga gradova i općina u zbrinjavanju azbestnog otpada. Stoga pozivamo građane da se udruže i da se azbest ukloni iz životne okoline. Upućujemo poziv svim vlasnicima, odnosno korisnicima građevina u kojima se nalazi azbest da prijave količinu azbesta u Grad Novi Marof. Obrazac za prijavu možete preuzeti na predavanju ili u pisarnici Grada Novog Marofa kako bi zajednički sudjelovali u rješavanju azbesnog otpada. Udruživanjem smanjujemo cijenu nabave i rada, pridonosimo očuvanju prirode, pridonosimo očuvanju zdravlja jer uklanjamo izvor malignih oboljenja i stvaramo ljepši ugođaj, a Novi Marof pretvaramo u zdravije mjesto za življenje i poželjniju turističku destinaciju - poručuju iz Udruge i ističu da za više informacija svi zainteresirani se mogu javiti na kontakt 098/212715 ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

ZAMJENA-AZBESTNIH-KROVOVA-Novi-Marof-2.jpg