Na proštenju u Klenovniku uživali su brojni mještani i njihovi gosti

J.Š./Varaždinske vijesti | 18.6.2019. u 10:49h | Objavljeno u Našim krajem

Mještani općine, ali i gosti iz udaljenijih područja, ovoga su vikenda došli u Klenovnik na proštenje koje su organizirali vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Klenovnik. Proštenje je organizirano povodom blagdana Presvetog Trojstva, a sva sredstva prikupljena prodajom hrane i pića utrošit će se za finalne radove na uređenju vatrogasnog doma.

Naime, Dom je prošle godine dograđen, ali potrebno je urediti i unutrašnjost objekta, objasnio je Martin Pintarić, predsjednik DVD-a Klenovnik.

- Uz sve što smo dosad napravili i uložili, preostalo nam je dovršiti dvoranu, sanitarne čvorove, kuhinju. Iako gotovo sve radove obavljamo sami pa ne trebamo plaćati majstore, potreban nam je novac za uređenje,. Stoga smo organizirali proštenje. Odazvalo se zaista mnogo ljudi, šator je jučer kad nas je zabavljao Aurora bend bio ispunjen, a danas pak su za dobru zabavu zaduženi Faringaši - izjavio je Pintarić.

DVD Klenovnik broji 30-ak operativnih i 40-ak podupirajućih članova, s članicama i najmanjim vatrogascima ukupno 100-njak, a prema riječima predsjednika DVD-a, Društvo puno radi s djecom i ženskim ekipama i često sudjeluje na natjecanjima. Kad je riječ o opremi, DVD Klenovnik je u situaciji u kojoj su i brojna druga vatrogasna društva.

- Imamo sve što je zakonski potrebno, oprema nam služi, ali već je prilično stara. Najveći nam je problem ugroženost bolnice. Riječ je o starom objektu, a ako se nešto u bolnici dogodi, možemo samo zvati pomoć – ne možemo intervenirati jer nismo opremljeni na zadovoljavajući način - kazao je Pintarić, ali i dodao da je suradnja s Općinom Klenovnik odlična te da ih financijski, ali i na druge načine, Općina i načelnik podupiru u svim aktivnostima.

A pomoć u održavanju proštenja Općini Klenovnik i njezinim vatrogascima pružila je Varaždinska županija ustupanjem velikog šatora, dok se ZAMP odrekao naknade za autorska prava. Da je ovakav sadržaj nedostajao u Klenovniku dokaz su brojni posjetitelji, a načelnik Mladen Blaško vrlo je zadovoljan njihovim odazivom.

- Atmosfera je bila odlična, ljudi su u šatoru uz glazbu i ugostiteljsku ponudu ostali sve do 5.00 sati ujutro, što pokazuje koliko je ovako nešto trebalo Klenovniku - rekao je načelnik i dodaoda mu je drago što će se na ovaj način prikupiti sredstva za dovršetak Doma koji su uspjeli sanirati, dograditi i zamijeniti krov.

- A sad sve treba samo finiširati, kako bi Dom mogli koristiti naši vatrogasci koji su se godinama borili za ovo, ali i sve udruge i ostali mještani naše općine - zaključio je načelnik. Na proštenju u Klenovniku uživali su brojni mještani, ali i brojni gosti koji su u ovaj kraj stigli iz cijele Varaždinske županije, ali i iz Lobora i Krapine.