Na proslavu Dana općine Trnovec Bartolovečki stiže i Ansambl Lado Foto: VV arhiva/ilustracija

Na proslavu Dana općine Trnovec Bartolovečki stiže i Ansambl Lado

Varaždinske vijesti | 16.4.2017. u 10:20h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Općina Trnovec Bartolovečki od ponedjeljka do nedjelje, 17. do 23. travnja, obilježava Dan Općine.

Program obilježavanja Dana općine počet će u ponedjeljak svetom misom u kapeli Duha Svetoga u Šemovcu u 11 sati. Sveta misa bit će i u kapelici Majke Božje Snježne u Varaždinskoj ulici u Trnovcu u utorak u 16 sati. U utorak u 17 sati u Pastoralnom centru Župe Majke Božje Snježne u Trnovcu počet će svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Trnovec Bartolovečki.

Program će biti nastavljen u subotu Folklornim festivalom u sportskoj dvorani OŠ Trnovec. Od 20 sati nastupit će KUD Cerić iz Cerića kod Vinkovaca, KUD Ploče iz Ploča i domaćin, KUD Mak iz Trnovca. Obilježavanje Dana Općine završit će koncertom Ansambla Lado "Ispod duba stoljetnoga" u nedjelju u 20 sati u sportskoj dvorani OŠ Trnovec.

Načelnik općine Zvonko Šamec ističe da je ovogodišnja proslava Dana općine skromna u financijskom segmentu jer nije vrijeme za trošenje velikih sredstava iz proračuna. No proslava će i ove godine biti posebna.

- Veseli me što će upravo na proslavi Dana Općine Trnovec Bartolovečki nastupiti Ansambl narodnih plesova i pjesma Hrvatske Lado, ansambl koji se vrlo rado vraća u našu općinu, a koji će ovim koncertom zapravo započeti svoju ovogodišnju svjetsku turneju predstavljajući hrvatsku tradicijsku baštinu - rekao je načelnik Šamec uoči proslave Dana Općine.

Općina Trnovec Bartolovečki osnovana je 17. travnja 1993. godine, a taj se datum slavi i kao Dan Općine.