Na ivanečkom području zbog poplava aktiviran Stožer Civilne zaštite Grada Ivanca

Napisao/la: VV -

Svih šest dobrovoljnih vatrogasnih društava na području grada Ivanca, komunalne i gradske službe od jučer su na nogama i poduzimaju sve što je u njihovoj moći kako bi pomogli građanima čiji su objekti (podrumi, garaže, okućnice) poplavljeni zbog ekstremnih količina kiša uslijed kojih je došlo do razlijevanja Bednje i brojnih potoka.

Trenutačno je najkritičnije stanje u Margečanu, gdje je razlivena Bednja poplavila dva kućanstva (iz kojih su vatrogasci već ispumpali vodu), a članovi DVD-a Margečan ubrzano rade na gradnji nasipa kako bi spriječili da voda poplavi još jednu kuću.

Prema riječima zapovjednika DVD-a Margečan Ivice Lackovića, vodostaj raste i voda je došla gotovo do samog praga pa vatrogasci žure s nasipom.

Predsjednik Vijeća MO-a Margečan Zvonko Brežnjak kaže da je Bednja poplavila ulaz u naselje Margečan. Poplavljen je podrum vodenice, voda se „popela“ do praga samog objekta i prijeti opasnost da uđe u vodenicu.

Poplavljena je cesta Salinovec – Željeznica i zatvorena za promet. Upozorovaju se vozači da je ne pokušaju prelaziti, jer je na njoj već zapeo jedan kombi. Poplavljena je i državna cesta u Stažnjevcu i zatvorena je za promet.

Prema izvješću komunalnog redara Anđelka Posinjaka, štete na komunalnoj i cestovnoj infrastrukturi su goleme. Na cesti od centra Salinovca prema Šatornjaku aktiviralo se veliko klizište, cesta je jako oštećena i zatvorena za promet. Klizište je uništilo i dio ceste prema Severinu. Stradale su gotovo sve makadamske ceste – na Horvatskom, Željeznici, u Salinovcu i drugdje.

kliziste satornjak 200917

Zapovjednik DVD-a Ivanec Mario Rogina kazao je da su vatrogasci na području cijele Vatrogasne zajednice jučer intervenirali 39 puta, a sva društva na terenu su od ranih jutarnjih sati. DVD Ivanec jučer je intervenirao u Ulici žrtava hrvatskih domovinskih ratova, u Frankopanskoj ulici, u Ivanečkom Naselju, a stigao je i na vrijeme da spriječi poplavljivanje
pogona We-Kr- a u Ivancu.

Zbog izvanredne situacije aktiviran je Stožer civilne zaštite Grada Ivanca. U tom kontekstu obavještavaju se građani da zapovjednik Stožera Mario Rogina i zamjenik zapovjednika Ivan Putarek te članovi stožera – u skladu sa svojim ovlastima - kontinuirano koordiniraju operativne snage zaštite i spašavanja, sva dobrovoljna vatrogasna društva, komunalnu tvrtku Ivkom, nadležni upravni odjel Grada Ivanca i ostale pravne osobe s ciljem sprečavanja nastanka većih šteta od poplava koje su zahvatile ivanečki kraj.

Pozivaju se građani da svaku potrebu za intervencijom zaštite imovine prijave u Grad Ivanec, Stožer civilne zaštite – 042/404-883, 0994404-883, 0914693222.

poplava novaki horvatsko 200917

poplava salinovec margecan 200917

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.