Na inicijativu mještana obnovljena Vinogradska ulica u Jakopovcu Foto: Varaždinska županija

Na inicijativu mještana obnovljena Vinogradska ulica u Jakopovcu

Varaždinske vijesti | 29.10.2017. u 10:29h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

U Jakopovcu u općini Jalžabet u subotu je svečano otvorena Vinogradska ulica. Na inicijativu lokalnog stanovništva, obnovljen je gornji sloj županijske ceste. Cesta je dosad bila u vrlo lošem stanju, stoga je obnovljena u dužini od 300-tinjak metara.

- Riječ je o projektu vrijednom oko 150.000 kuna i nije to od nekog povijesnog značaja za državu, no za žitelje ovoga kraja to mnogo znači – rekao je župan Radimir Čačić. U Kelemenu je obnovljeno oko 900 metara ceste, za što je utrošeno oko 250.000 kuna, a obje investicije u cijelosti je financirala Županijska uprava za ceste.

Čačić je naglasio kako je u 2017. godini u Općinu Jalžabet ukupno investirano 1.750.000 kuna, što je, kako je istaknuo, respektabilan iznos u okviru relativno skromnog budžeta Županijske uprave za ceste.

Saborski zastupnik i predsjednik Općinskog vijeća Općine Jalžabet Josip Križanić pohvalio je suradnju s Varaždinskom županijom i županom Čačićem.

- Imamo puno projekata i jedna smo od najbrže rastućih općina, a siguran sam da ćemo i u realizaciji onoga što još moramo napraviti imati podršku Županije – rekao je Križanić.

Na otvorenju Vinogradske ulice u Jakopovcu, osim župana Čačića i saborskog zastupnika Križanića, prisustvovali su i posebna savjetnica župana Natalija Martinčević, načelnik općine Jalžabet Mirko Magić sa suradnicima, predstavnici Županijske uprave za ceste - ravnatelj Tomislav Osonjački i predsjednik Upravnog vijeća ŽUC-a i županijski vijećnik Nenad Koščak, te županijski vijećnici Vlasta Cindrić, Kristijan Hublin i Krešimir Horvat. Okupili su se i brojni mještani Jakopovca koji su izrazili zadovoljstvo napravljenim te porazgovarali sa županom oko potreba mještana i daljnjih ulaganja u Jakopovec.

Jakopovec_Vinogradska_ulica_1.JPG

Jakopovec_Vinogradska_ulica_2.JPG

Jakopovec_Vinogradska_ulica_3.JPG