Dionica županijske ceste 2029 u Gornjem Ladanju

MUP daje 3,3 milijuna kuna za proširenje ceste u G. Ladanju

Varaždinske vijesti | 11.3.2017. u 19:14h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Vinica ovih je dana primila obavijest Ministarstva unutarnjih poslova da je njihov projekt proširenja ceste s izgradnjom nogostupa dionice županijske ceste ŽC 2029 kroz Gornje Ladanje dobio "zeleno svjetlo" za sufinanciranje čime su osigurana sredstva od 3,3 milijuna kuna.

Po završetku radova koji se izvode na postavljanju kanalizacije moći će se odmah krenuti s izvođenjem radova na proširenju ceste i izgradnji nogostupa duž čitave dionice za što je Općina već provela postupak javne nabave te imaju odabranog izvođača radova.

- Hvala radnoj skupini MUP-a koja je prepoznala važnost projekta te donijela odluku o sufinanciranju proširenja ceste i izgradnje nogostupa na ovoj izuzetno opasnoj dionici. Općina je apsolutno dokazala svoju skrb i brigu za svoje mještane u Gornjem Ladanju jer je taj dio županijske dionice zapravo u nadležnosti ŽUC-a. Najviše me raduje činjenica da će po završetku planiranih radova sigurnost svih sudionika u prometu, a osobito djece, pješaka i biciklista biti znatno bolja - izjavio je načelnik Marijan Kostanjevac.

Označeno u