Mnogi Lepoglavčani razgledali izložbu "Tajanstveni život drveća” svoje sugrađanke Mirele Varović

Varaždinske vijesti | 20.3.2024. u 15:50h | Objavljeno u Našim krajem

Povodom Dana šuma, koji se obilježava 21. ožujka, u lepoglavskoj knjižnici Ivan Belostenec u petak je otvorena izložba fotografija „Tajanstveni život drveća”, lepoglavske autorice Mirele Varović, pod grafičkim oblikovanjem Igora Drače.

Izložbu je posjetio velik broj Lepoglavčana, a pred brojnom publikom autorica izložbe Mirela Varović rekla je kako se uvijek bavila različitim aktivnostima – od pošumljavanja, očuvanja okoliša, a planinarenjem je ljubav prema prirodi nadograđivala.

Dodala je kako je izložba nastala iz nekoliko razloga.

- Planinareći kroz šumu počela sam fotografirati stabla, skupila se jedna poprilična kolekcija fotografija i počela sam razmišljati da bi bilo zanimljivo napraviti izložbu. Ponudila sam fotografije prijatelju iz Splita da ih koristi za svoje edukacije djece u školi. Poslala sam fotografije i ostalo je sve na tome. Nakon šest mjeseci obavijestio me da će moja izložba “Tajanstveni život drveća” biti izložena u splitskom Molu, zatim u Marmontovoj ulici i nakon toga putuje u splitske škole – kazala je autorica izložbe dodavši da je nakon Splita odlučila da izložbu pogledaju njezini sugrađani, Lepoglavčani.