Reciklažno dvorište u Gornjem Knegincu Foto: VV arhiva

Mještani općina Sveti Ilija i Jalžabet mogu koristiti reciklažno dvorište u Gornjem Knegincu

I.D./Varaždinske vijesti | 26.1.2018. u 12:12h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

U petak, 26. siječnja, u prostorijama Općine Gornji Kneginec potpisan je Sporazum o zajedničkoj provedbi mjera gospodarenja otpadom između općina Gornji Kneginec, Sveti Ilija i Jalžabet.

Sporazum su potpisali načelnici Goran Kaniški, Marin Bosilj i Mirko Magić. Naime, Općine Sveti Ilija i Jalžabet, s obzirom da same nemaju reciklažna dvorišta, iskazale su interes za zajedničku provedbu mjera gospodarenja otpadom s Općinom Gornji Kneginec, odnosno zajedničko korištenje reciklažnog dvorišta u Gornjem Knegincu.

kneginec-sveti-ilija-jalzabet-ugovor-reciklazno-dvoriste.JPG

Kneginečko Općinsko vijeće donijelo je Odluku o zajedničkoj provedbi mjera gospodarenja otpadom s općinama Sveti Ilija i Jalžabet, te će se od sada i troškovi rada samog reciklažnog dvorišta dijeliti na tri općine, prema broju korisnika s područja pojedine općine koji imaju sklopljen ugovor s tvrtkom Čistoća.

Općine Jalžabet i Sveti Ilija ispunile su tako svoje zakonske obveze, jer temeljem Zakona o održivom gospodarenju otpadom svaka jedinica lokalne samouprave dužna je na svom području osigurati funkcioniranje najmanje jednog reciklažnog dvorišta. Općina Gornji Kneginec vlasnik je općinskog reciklažnog dvorišta u Gornjem Knegincu, jedinog općinskog reciklažnog dvorišta na području naše županije, za čiju izgradnju je utrošeno više od milijun kuna. Reciklažno je dvorište, sukladno zakonu, ustupila na upravljanje davatelju usluga prikupljanja miješanog komunalnog otpada, a to je u slučaju Općine Gornji Kneginec tvrtka Čistoća iz Varaždina, koja je dužna zaprimati, bez naknade, problematični otpad, otpadni papir, drvo, metal, staklo, plastiku, tekstil i krupni otpad.

Pravo besplatnog korištenja imaju domaćinstva koji su korisnici javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada s područja općina Gornji Kneginec, Sveti Ilija i Jalžabet, a koji su podmirili sve dospjele račune tvrtke Čistoća. Reciklažno dvorište Kneginec otvoreno je za korisnike svaki ponedjeljak u vremenu od 10-17 sati, a korisnik je dužan doći s važećom osobnom iskaznicom.

Detaljne informacije o reciklažnom dvorištu u Gornjem Knegincu dostupne su na internetskoj stranici Čistoće.