Med pčelara Udruge "Čmalico" iz Bednje u lepoglavskim školama i vrtićima

V.M./Varaždinske vijesti | 9.3.2017. u 12:00h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Pčelarska udruga "Čmalico" iz Bednje održala je redovitu Skupštinu Udruge u Žarovnici, a razgovaralo se o potrebi da se proizvodnja meda pretvori u gospodarsku djelatnost.

Pčelarska udruga "Čmalico" većinom okuplja članove s područja općine Bednje, no dio članstva čine i pčelari s područja grada Lepoglave.

- To je još jedna potvrda suradnje dviju jedinica lokalne samouprave, koje osim na društvenom surađuju i na komunalnom, kulturnom i gospodarskom planu - istaknuo je pozdravljajući nazočne na Skupštini načelnik Općine Bednje Mirko Bistrović.

Skupštini su prisustvovali i gradonačelnik grada Lepoglave Marijan Škvarić i njegov zamjenik Hrvoje Kovač. Škvarić je naglasio kako je proizvodnju meda kojom se pčelari bave potrebno pretvoriti u gospodarsku djelatnost.

- S obzirom na vaš trud i kvalitetu meda koji proizvodite, za to postoje realne osnove. Jedan od koraka je da vaš med koristimo u školama i vrtićima na gradskom području. Time bi djeci ponudili zdrav, domaći i kvalitetan obrok, a vama otvorili jedno tržište – poručio je Škvarić članovima Pčelarske udruge "Čmalico" iz Bednje.

Na Skupštini je podneseno izvješće o radu članova Pčelarske udruge "Čmalico" koji su tijekom protekle godine, između ostalog, djelovali i na području grada Lepoglave održavši radionicu u Dječjem vrtiću Lepoglave te sadeći mladice medonosnog drveća.

lepoglava_pčelari.jpg