Martijanec: Međunarodnom vježbom „Hrastovljan 2017“ započelo obilježavanje Dana općine

J.Š./Varaždinske vijesti | 8.11.2017. u 08:15h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Martijanec višednevnim programom svečano slavi svoj dan, a već uobičajeno jedno od temeljnih događanja bila je i javna međunarodna pokazna vježba VZO Martijanec pod nazivom „Hrastovljan 2017.“.

Vježba je održana 4. studenoga u poslijepodnevnim satima na šljunčari Colas u Hrastovljanu, a privukla je i brojne mještane, osobito djecu i mlade, koji su sa zanimanjem promatrali rad vatrogasnih postrojbi. Osim što su pokazali umijeće gašenja požara, vatrogasci su prezentirali i svoju vrlo solidnu opremu za djelovanje kako na kopnu tako i na vodi.

U vježbi je sudjelovalo 80 članova svih 8 vatrogasnih postrojbi dobrovoljnih vatrogasnih društava udruženih u Vatrogasnu zajednicu općine Martijanec, zatim DVD-a Glogovnica (VZ Koprivničko-križevačke županije), DVD Severin (VZ Bjelovarsko-bilogorske županije), DVD Prelog (VZ Međimurske županije) i PGD Martijanci iz Republike Slovenije.

Pod vodstvom zapovjednika Zajednice Zvonimira Somogjia, vatrogasci su okupljenima pomoću 13 različitih vatrogasnih vozila i druge opreme prikazali gašenje požara vozila uz spašavanje unesrećenog, gašenje zapaljenih objekata unutarnjom i vanjskom navalom, gašenje požara raslinja, relejnu dobavu vode, trodjelnu navalu pomoću VMŠ te spašavanje na vodi pomoću čamca.

Na kraju vježbe zapovjednike Zajednice predao je prijavak općinskom načelniku Draženu Levaku. Potonji je na raščlambi vježbe pohvalio prikazano znanje i sposobnosti sudionika vježbe, pohvalivši prije svega stručnost kadrova, ali i sve bolju opremljenost.

Nazočnima je na odazivu zahvalio predsjednik Zajednice Saša Lenček. Član Zapovjedništva VZ Varaždinske županije Stjepan Kovaček iznio je stručni osvrt na provedbu vježbe, pohvalivši raznovrsnost zadaća i dobru suradnju domaćina s drugim vatrogasnim postrojbama.