Marijan i Slavko Martan pješače 300 km od Ivanca do Vukovara

vv | 2.5.2024. u 16:00h | Objavljeno u Našim krajem

U četvrtak, 2. svibnja, u 6.30 sati, Slavko i Marijan Martan krenuli su na 300 kilometara dug pješački pohod od Ivanca do Vukovara. Cilj im je da ovim zahtjevnim pothvatom odaju počast svim braniteljima s područja bivše Općine Ivanec poginulima u Domovinskom ratu, to više što je i njihov rođak Josip Martan (Slavkov brat), pripadnik Specijalne policije PU varaždinske „Roda“, i sam smrtno stradao 1991. godine u Hrvatskoj Kostajnici.

Simbolično, početna točka njihova puta bila je u centru grada, kod spomen obilježja poginulim ivanečkim braniteljima, gdje im je organizaciji UDVDR-a Ivanec, koji je preuzeo logistiku njihova puta, priređen ispraćaj.

Nazočnima se kratko obratio Marijan Martan:

- Želja za ovakvim pohodom za poginule branitelje u meni je sazrijevala dulje vrijeme. Obratili smo se za potporu UDVDR-u; tražili smo tek malu pomoć, a dobili smo puno. Zahvaljujem svima koji nam daju potporu! – izjavio je M. Martan.

Uz zahvalu Slavku i Marijanu na odluci da krenu u ovaj zahtjevni pothvat, ali i braniteljskim i drugim udrugama, policiji, Gradu Ivancu i svima ostalima koji će im na njihovu putu pružiti potporu i omogućiti im da se osjećaju sigurno, okupljenima se obratio predsjednik UDVDR-a Ljudvek Cikač. Čestitke na odvažnoj zamisli uputili su im i izaslanica ministra hrvatskih branitelja Snježana Hunjet, zamjenik gradonačelnika Ivanca Marko Friščić, izaslanik predsjednika Gradskog vijeća Nikola Sedlar, načelnik PP Ivanec Danijel Leskovar i predstavnik Srednje škole Ivanec Branko Šaško.

Nakon oproštaja od obitelji, rodbine i prijatelja, Slavko i Martan krenuli su prema Vukovaru. Put ih vodi kroz pet županija, a očekuje se da će na cilj, a on će biti na Memorijalnom groblju u Vukovaru, stići u subotu, 11. svibnja.

Označeno u
Galerija slika