Ludbreški gradonačelnik D. Bilić sudjeluje u radu skupštine CIVINET mreže Foto: Grad Ludbreg

Ludbreški gradonačelnik D. Bilić sudjeluje u radu skupštine CIVINET mreže

Varaždinske vijesti | 5.3.2019. u 18:08h | Objavljeno u Našim krajem

Tivat (Crna Gora) domaćin je 6. Skupštine mreže CIVINET Slovenija-Hrvatska-Jugoistočna Europa. S obzirom da Grad Ludbreg čeka donošenje strategije prometa, odnosno održivog razvoja urbane mobilnosti, ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić sudjeluje u radu skupštine CIVINET mreže u Tivtu gdje mnogi gradovi predstavljaju svoje projekte i razmjenjuju svoja iskustva.

- Kako se projekt integriranog prijevoza Varaždinske županije sporo ili nikako ne razvija, očito nam predstoji pokušaj da problem mobilnosti unutar grada riješimo sami. Nadam se ćemo uskoro pokrenuti i ovaj projekt i zato su nam iskustva kolega koji su odmakli dalje vrlo važna – rekao je Bilić.

CIVINET je mreža gradova i drugih dionika, koji se na području Slovenije i Hrvatske te Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Srbije bave održivim planiranjem i upravljanjem mobilnošću. Cilj mreže je prijenos znanja i dobre prakse te osmišljavanje zajedničkih projekata kojima će se financirati buduće aktivnosti održivog prometa i bolje mobilnosti. Mreža je osnovana u Ljubljani 25. travnja 2013. kao mreža CIVINET Slovenija- Hrvatska. Odlukom Skupštine, mreža je 10. veljače 2016. preimenovana u CIVINET Slovenija-Hrvatska-Jugoistočna Europa.

Mreža CIVINET Slovenija-Hrvatska-Jugoistočna Europa okuplja više od 160 članova iz šest zemalja te je najbrojnija europska mreža CIVINET.

Tivat-civinet-bilic_1.jpg