Ludbreg: Za uređenje Kuharićeve, Krležine i Kratke ulice 1,15 milijuna kuna iz EU fonda Foto: VV arhiva / ilustracija

Ludbreg: Za uređenje Kuharićeve, Krležine i Kratke ulice 1,15 milijuna kuna iz EU fonda

Varaždinske vijesti | 1.12.2018. u 16:09h | Objavljeno u Našim krajem

Gradu Ludbregu dostavljena je Odluka o dodjeli sredstava za ulaganja u nerazvrstane ceste po mjeri 7.2.2. Ruralnog razvoja. Projekt je u 100-postotnom iznosu od 1.156.399,04 kune financiran iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, u okvirima mjera Ruralnog razvoja. Projekt "Ulaganje u nerazvrstanu cestu u naselju Ludbreg" odnosi se na uređenje ulica Franje Kuharića, Miroslava Krleže i Kratke.

- Projekt uključuje rekonstrukciju ceste ukupne dužine 562 metra, izgradnju 35 parkirnih mjesta, nogostup te pješačko-biciklističku stazu s istočne strane Ulice kardinala Kuharića. Postojeći kolnik bit će proširen za jedan metar, a uredit će se i jedno parkirno mjesto za invalide te dva parkirna mjesta sa zajedničkim prolazom u Kuharićevu ulicu. Projekt uz to uključuje i izgradnju nogostupa i pješačko-biciklističke staze u širini 2 metra s istočne strane Ulice Miroslava Krleže te izgradnju pješačko-biciklističke staze duž sjeverne strane Kratke ulice u širini 2 metra – rekao je gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić.

Početak radova očekuje se naredne godine, čim to dopuste vremenski uvjeti, a njihovim završetkom uz modernizaciju komunalne i prometne infrastrukture što je primarni cilj projekta povećat će se i sigurnost u prometu, podići će se kvaliteta prometnog sustava u naselju Ludbreg te olakšati pristup objektima javne namjene.

Označeno u