Ludbreg: Udruge koje skrbe o bolesnima na prijemu kod gradonačelnika Bilića Foto: Grad Ludbreg

Ludbreg: Udruge koje skrbe o bolesnima na prijemu kod gradonačelnika Bilića

I.D./Varaždinske vijesti | 12.2.2017. u 10:19h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Povodom Svjetskog dana bolesnika, u prostorijama Grada Ludbrega upriličen je prijem za predstavnike udruga i društava koje skrbe o bolesnima i nemoćnima.

- Zahvaljujem vam na svim naporima koje ulažete. Grad će vam i dalje biti podrška u vašem radu kako biste nastavili ići za idealima i ciljevima koje si postavite - poručio je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Na prijemu su bili Robert Kranjčec, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Ludbreg, Ruža Zlatar, predsjednica udruge Ludbreško sunce, Nada Kapusta, predsjednica udruge Narcisa Ludbreg, Danica Gerić, predsjednica Kluba Multipla skleroza Ludbreg i Ivan Jagić, presjednik Udruge tjelesnih invalida Ludbreg.

Svjetski dan bolesnika obilježava se svake godine 11. veljače u mnogim zemljama diljem svijeta, a utemeljio ga je Papa Ivan Pavao II. 1992. godine kako bi skrenuo pozornost na bolesnike i njihove probleme. Svrha obilježavanja ovog dana je podizanje svijesti šire javnosti o potrebama bolesnika te težnja za stvaranjem bolje zdravstvene i društvene zaštite koja će svakom oboljelom omogućiti dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu skrb.