Akcija Zelena čistka u Ludbregu Foto: Grad Ludbreg

Ludbreg se priključio nacionalnoj ekološkoj akciji Zelena čistka

| 22.4.2017. u 13:01h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Ludbreg i ove godine uključio se u najveću ekološku kampanju u Hrvatskoj "Zelena čistka – Let’s do it Croatia!". Zajednička jednodnevna akcija čišćenja divljih odlagališta otpada koja se danas održala, Zelena čistka je najveći ekološki volonterski projekt u Hrvatskoj.

Uključile su se brojne udruge, osnovnoškolci, srednjoškolci, mjesni odbori, predstavnici političkih stranaka i brojni drugi. Antun Novota, predsjednik Lovačkog društva Srnjak Ludbreg podsjetio je na tradiciju održavanja akcije u Ludbregu.

– Ponosan sam svake godine kad se ovdje okupi veliki broj ljudi koji zajedno sudjeluju u nacionalnoj akciji. No još sam ponosniji na činjenicu da je ovakva akcija održavana i godinama prije početka nacionalne kampanje upravo u organizaciji našeg lovačkog društva – rekao je Novota.

Brojni sudionici akcije čistili su kompletno područje Ludbrega i pripadajućih naselja.

– Građani su i ove godine odvojili par sati svoga vremena kako bismo svi zajedno uživali u čistom okolišu. Čist okoliš je pravo i obveza svih nas – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Nakon akcije čišćenja okoliša održano je druženje svih sudionika, a članovi Lovačkog društva Srnjak Ludbreg pripremili su grah. Glavni cilj kampanje je podizanje svijesti građana o potrebi preuzimanja odgovornosti u stvaranju i načinu primarnog odlaganja otpada, saniranje postojećih divljih odlagališta otpada.