LOVAČKI TURNIR Rekordan odaziv tradicionalnom turniru u organizaciji LD-a Šumski zec Foto: B. Težak

LOVAČKI TURNIR Rekordan odaziv tradicionalnom turniru u organizaciji LD-a Šumski zec

V.V. | 4.8.2017. u 12:19h | Objavljeno u Našim krajem

Čak 50 ekipa s područja Koprivničko-križevačke, Zagrebačke, Krapinsko-zagorske, Bjelovarsko-bilogorske i Varaždinske županije sudjelovalo je na tradicionalnom lovačkom turniru u gađanju letećih meta što ga već tridesetak godina za redom organizira Lovačko društvo Šumski zec iz Margečana. 

Iako su domaćini navikli na redovito velik odaziv svome turniru, ovako masovan odaziv ove ih je godine ugodno iznenadio, to više što je time ovaj turnir prerastao u jedan od najvećih u Hrvatskoj.

Potvrđuje to i podatak da je u natjecanjima sudjelovalo 300 strijelaca (iz svake ekipe po šest). Prvo mjesto osvojila je ekipa LD-a Fazan iz Maruševca, drugi je LD Vepar iz Ljubeščice, dok su treće mjesto osvojili lovci LD-a Srna iz Donje Zeline.

lovacko gadjanje2 margecan 300717 900x600

U pojedinačnoj konkurenciji naslovom najboljeg strijelca okitio se Vlado Šimek iz donjozelinske Srne, drugi je Stjepan Plahtarić iz LD-a Jelen Ivanec, a treći je Ivan Bastalec, član LD-a Vepar iz Drenovca.

Pehare i vrijedne nagrade najboljim ekipama i strijelcima uručili su Jasmina Grđan, predstavnica Hrvatskog lovačkog saveza, Zvonimir Grđan, voditelj lovnog streljaštva u Lovačkom savezu Varaždinske županije te predstavnik domaćina i organizatora Tomica Čaklec.

Turnir je privukao veliku pozornost lovaca, ali i građana i šire javnosti pa je kroz cijeli dan manifestaciju obišlo oko tisuću posjetitelja, a sve zahvaljujući lovcima LD-a Šumski zec, poznatima kao sjajnim i gostoljubivim domaćinima s prvorazrednom kuharskom ekipom.

Označeno u