Lepoglavski gradonačelnik Škvarić najavio obnovu Spomen groblja Foto: Grad Lepoglava

Lepoglavski gradonačelnik Škvarić najavio obnovu Spomen groblja

Varaždinske vijesti | 20.3.2019. u 14:38h | Objavljeno u Našim krajem

U Lepoglavi je svoju redovitu sjednicu Skupštine održala Udruga antifašističkih boraca i antifašista Ivanec.

U izvješću o radu u protekloj godini istaknuto je da je djelovanje Udruge u proteklom jednogodišnjem razdoblju bilo usmjereno promicanju antifašizma i razvijanju antifašističkih demokratskih tradicija te suprotstavljanju omalovažavanja i ignoriranja tekovina NOB-a kao i suprotstavljanju oživljavanja fašizma i nacizma u bilo kojem obliku.

Izvješće o radu podnijela je predsjednica Udruge, Marija Varović. Uz podsjećanje na provedene aktivnosti u okviru kojih su obilježene obljetnice iz NOB-a i odana počast žrtvama fašizma te poginulim i preminulim antifašistima, pohvalila je  odličnu suradnju s Gradom Lepoglavom. Istaknula je da je Grad Lepoglava, uz financijsku pomoć radu Udruge, u protekloj godini financirao obnovu spomen obilježja u Parku žrtava fašizma u Lepoglavi. Istaknula je i potrebu za obnovom Spomen groblja, a koja će, kako je na skupštini najavio lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić, početi već ove godine i provodit će se po fazama.

- Ideja antifašizma mora živjeti među nama i mi je moramo prenositi – poručio je ovom prigodom Škvarić, dodavši da je mlade potrebno kontinuirano upoznavati s povijesnim činjenicama i zlom koje je donio i predstavljao fašizam.

lepoglava_skupstina_antifasista_2.jpg