Lepoglavi 51 tisuća kuna za štete nastale u poljoprivredi

VV | 3.1.2018. u 18:11h | Objavljeno u Našim krajem

Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku o dodjeli sredstava žurne pomoći za ublažavanje posljedica elementarnih nepogoda nastalih u 2017. godini kojom Gradu Lepoglavi dodjeljuje iznos od 51.536,00 kuna za štete nastale u poljoprivredi.

Temeljem Zaključka o raspodjeli i dodjeli novčanih sredstava žurne pomoći oštećenicima uslijed elementarnih nepogoda za 2017. godinu, na prijedlog Državnog povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, Vlada Republike Hrvatske pojedinačnim prijaviteljima pomoć dodjeljuje u postotku potvrđene štete na obrtnim sredstvima u poljoprivredi.

Sredstva žurne pomoći za ublažavanje posljedica elementarnih nepogoda nastalih u 2017. godini tako mogu ostvariti samo oni oštećenici koji imaju potvrđenu nastalu štetu od 50 do 100%, ali na obrtnim sredstvima u poljoprivredi po pojedinoj kulturi u iznosu većem od 1.000,00 i manjem od 350.000,00 kuna.

Utvrđeni iznosi dodijeljene pomoći će se isplaćivati prijaviteljima koji na to imaju pravo sukladno prema prethodno navedenim kriterijima na brojeve računa koje su prijavitelji dali prilikom prijave štete Gradu Lepoglavi u najkraćem roku.

Označeno u