Lepoglava: Odobreno 6,7 milijuna kuna za adaptaciju i dogradnju zgrade Dječjeg vrtića Lepoglava

Varaždinske vijesti | 22.3.2018. u 17:31h | Objavljeno u Našim krajem

Odlična vijest stigla je u Grad Lepoglavu. Projekt adaptacije i dogradnje zgrade Dječjeg vrtića Lepoglava, koji je Grad Lepoglava 18. travnja prošle godine prijavio na natječaj za mjeru 7.4.1. Fonda za ruralni razvoj, dobio je zeleno svijetlo našavši se među 102 projekta kojima su odobrena sredstva za financiranje.

- Lijep je ovo uskršnji poklon za Grad Lepoglavu, ali i za svu djecu, pa tako i onu jasličke dobi, koja će pohađati obnovljen dječji vrtić u Lepoglavi. Rezultat natječaja odnosno dobivanje sredstva za realizaciju ovog projekta iz drugih izvora pokazuje da se orijentiranost Grada Lepoglave prema projektima itekako isplati – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić zahvalivši svima na koji su sudjelovali u pripremi i kandidaturi projekta.

Ukupna vrijednost projekt je 8,3 milijuna kuna, a za njegovu je realizaciju Gradu Lepoglavi odobrena potpora u iznosu od 6,7 milijuna kuna, odnosno 90 posto opravdanih troškova.

Zahvaljujući projektu zgrada dječjeg vrtića bit će adaptirana i dograđena tako da će zadovoljiti sve potrebne standarde. Stvorit će se i uvjeti za otvaranje jasličke skupine, a time i za nova radna mjesta.

- Ovaj je projekt nastavak povećanja životnog standarda građana, u ovom slučaju djece što nam je izuzetno važno. Stvaranjem uvjeta za lakši odgoj djece preduvjet je za poticanje demografskog rasta - zaključio je gradonačelnik Škvarić.