Lepoglava i Ormož partneri u projektu za kulturnu suradnju - Culture for Solidarity Foto: pexels/ilustracija

Lepoglava i Ormož partneri u projektu za kulturnu suradnju - Culture for Solidarity

Grad Lepoglava/vv | 15.9.2023. u 12:00h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Lepoglava nositelj je projekta CULT-SOL "Culture for Solidarity" koji provodi  u suradnji s projektnim partnerom Občinom Ormož u sklopu 27. međunarodnog čipkarskog festivala u Lepoglavi, od 16. do 17. rujna.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 15.860,00 EUR, a financira se iz programa Građani, jednakost, prava i vrijednost, Bratimljenje gradova iz programa Europa za građane. Cilj projekta je produbljenje veza između kulturnih centara u Europi te promicanje vrijednosti i važnosti očuvanja izvorne kulturne i tradicionalne baštine susjednih europskih zemalja.

Usmjeren je jačanju regionalnih kulturnih centara u Europi i informiranje građana o važnosti zajedničkog sudjelovanja u društvenim procesima koji se temelje na načelima uključivosti i međusobne solidarnosti. Jedan od ciljeva projekta je i uspostavljanje strukture europskih gradova koji surađuju i zajedno rade na očuvanju europske kulturne baštine te promiču zajedničku povijest, vrijednosti, raznolikost i međusobnu solidarnost.

Osim aktivnosti koje se provode u sklopu čipkarskog Festivala, dio aktivnosti bit će provedene u sklopu kulturnih događanja u Ormožu tijekom studenog ove godine. U Lepoglavi će se, među ostalim, održati konferencija "Culture for Solidarity", predavanja, izložbe, prezentacija, koncerati te održavanje sajma rukotvorstva i starih zanata.

Partneri projekta - Grad Lepoglava i Občina Ormož, potpisat će pismo namjere za kulturnu suradnju koje će stvoriti temelje za buduću suradnju.

lepoglava_europska_unija.jpg