Koncert Tie Pikije i predstavljanje posebnosti grada Novog Marofa na Špancirfestu

J.Š./Varaždinske vijesti | 20.8.2018. u 10:03h | Objavljeno u Našim krajem

U sklopu TOP manifestacije " Špancirfest", u atriju Županijske palače, predstavit će se program "Županija u malom" na kojoj će se predstaviti gradovi i općine Varaždinske Županije i pritom pokazati svoje posebnosti.

Tim će se povodom Novi Marof predstaviti u četvrtak, 23. kolovoza od 9 do 20 sati. U različitim terminima predstavit će se Novomarofski slikari, udruga OREH, Etno udruga Greben, udruga Magda i Luisa, Vinarija Kopjar, Kuća magične trave, KUD Remetinec sa sekcijom rukotvorina, Turistička zajednica Grada Novog Marofa s najavom manifestacije Dani vrganja u Paki te osvrtom na Ivana Rabuzina ali i mnogi drugi.

Večernji dio programa obogatit će od 19 sati samostalni koncert Tie Pikije, uz klavirsku pratnju Monike Zlatarek, a koji će biti presjek mnogih žanrova, od opere, mjuzikla, pop-a, francuskih chansona do zagorskih popijevki.

Inače, Tia Pikija učenica je Glazbene škole u Varaždinu gdje je završila 2. razred, smjer solo pjevanje i teorija glazbe. Rodom je iz Mađareva pokraj Novog Marofa gdje je završila flautu u Osnovnoj glazbenoj školi, a danas uz pjevanje svira klavir. Sudjelovala je na četiri međunarodna natjecanja solo pjevanja u Slovačkoj, Italiji, Sloveniji i Hrvatskoj na kojima se potvrdila prvim nagradama, a pripremila ju je profesorica Dorotea Ilčić.

Iza sebe ima mnoge nastupe i koncerte u Nacionalnom kazalištu u Mariboru, Istarskom narodnom kazalištu, HNK u Varaždinu. Već dvije godine zaredom nastupa na Varaždinskim baroknim večerima s Glazbenom školom, pet godina nastupala je na Malom Kaju u Krapini te na Malom MEF-u u Čakovcu. Glumila je glavnu ulogu u mjuziklu 2. Osnovne škole Varaždin "Ljepotica i zvijer". Ove godine sudjelovala je na Internacionalnom glazbenom kampu u Ravensburgu. Uz srednju školu članica je zbora kapucinske župe Via te Noneta Donum. Monika Zlatarek je klaviristica, upravo diplomirala klavir u klasi profesorice Ide Gamulin na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, te predaje na Glazbenoj školi u Varaždinu.

Označeno u