Jenkač: Žrtve podnijete u Vukovaru omogućile su nam da živimo u samostalnoj Hrvatskoj Foto: Grad Novi Marof

Jenkač: Žrtve podnijete u Vukovaru omogućile su nam da živimo u samostalnoj Hrvatskoj

Varaždinske vijesti | 19.11.2018. u 10:11h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

U znak sjećanja na sve poginule te nestale branitelje i civile grada Vukovara i ove je godine izaslanstvo Grada Novog Marofa položilo zapalilo svijeće kod spomen križa. Tradicionalnom obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara pridružili su se članovi udruga proizašlih iz Domovinskog rata, predstavnici policije te građani.

Gradonačelnik Siniša Jenkač u svom je obraćanju podsjetio da je Dan sjećanja na žrtvu Vukovara godišnjica događaja koji je obilježio noviju povijest Hrvatske.

- Žrtve podnijete u Vukovaru, ali i širom naše domovine u vrijeme Domovinskog rata, omogućile su nam da živimo u samostalnoj i neovisnoj Republici Hrvatskoj - rekao je Jenkač istaknuvši da je vrlo važno da obilježavam ovaj dan i sjećamo se Vukovara.

Gradonačelnik je dodao da ne smijemo zaboraviti što se dogodilo u Vukovaru, a oni koji su proživjeli stradanje Vukovara su tu da nas podsjećaju na te događaje. Tragediju Vukovara i istinu o Domovinskom ratu treba prenositi na generacije koje dolaze kako to ne bi palo u zaborav.

Jenkač je podsjetio nazočne branitelje i građane da gradska uprava brine o braniteljima koji su ove godine, nakon odluke Gradskog vijeća, prvi put obilježili Dan branitelja Grada Novog Marofa, a još jednom odlukom Gradskog vijeća šetnica u Novom Marofu nosit će ime poginulog branitelja Miljenka Banića.

Ovogodišnje obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara u Novom Marofu završeno je svetom misom u crkvi sv. Antuna Padovanskog.

Marof_paljenje_svijeca_za_Vukovar_1.JPG

Marof_paljenje_svijeca_za_Vukovar_2.JPG

Marof_paljenje_svijeca_za_Vukovar_3.JPG

Marof_paljenje_svijeca_za_Vukovar_4.JPG

Marof_paljenje_svijeca_za_Vukovar_5.JPG

Marof_paljenje_svijeca_za_Vukovar_6.JPG

Marof_paljenje_svijeca_za_Vukovar_7.JPG

Marof_paljenje_svijeca_za_Vukovar_8.JPG

Marof_paljenje_svijeca_za_Vukovar_9.JPG

Marof_paljenje_svijeca_za_Vukovar_10.JPG

Marof_paljenje_svijeca_za_Vukovar_11.JPG