Ivanečki klub kolekcionara organizirao izložbu "Razglednice Ivanca i okolice - nekad i sad“

V.V. | 6.1.2018. u 16:08h | Objavljeno u Našim krajem

Ivanečki klub kolekcionara je na galeriji srednjoškolske sportske dvorane javnosti prikazao izložbu naslovljenu „Razglednice Ivanca i okolice - nekad i sad“. Kolekcionari su izložbu, koju prati i etui s 12 razglednica, realizirali uz novčanu potporu Grada Ivanca, točnije sredstvima kojima se putem javnog natječaja financiraju projekti od interesa za grad.

Posjetiteljima su razglednice predstavljene u velikom formatu, postavljene u nekoliko vitrina, a svi zainteresirani su ih mogli nabaviti i za vlastite potrebe. Specifičnost razglednica jest u tome što su one podijeljene u dva dijela, pri čemu jedan dio prikazuje određenu lokaciju u prošlosti, dok je u drugom dijelu ona prikazana u sadašnjosti.

Na taj način stvoren je prikaz Ivanca nekad i danas. Mnogi posjetitelji prošlih su ih dana poštom poslali u razna mjesta u zemlji i inozemstvu pa je tako neobična i atraktivna razglednica postala lijep promotor Ivanca. Inače, i na etuiju i na razglednicama tiskani su podaci s pojašnjenjima motiva i lokacija.

Označeno u