Ivanec: Za kulturu, humanitarnu i socijalnu djelatnost na raspolaganju 320 tisuća kuna Foto: B. Težak

Ivanec: Za kulturu, humanitarnu i socijalnu djelatnost na raspolaganju 320 tisuća kuna

J.Š./Varaždinske vijesti | 26.11.2017. u 21:12h | Objavljeno u Našim krajem

U srijedu, 22. studenog, objavljen je Javni poziv za predlaganje programa i projekata javnih potreba Grada Ivanca za 2018. godinu. Poziv je raspisan za sljedeća programska područja: kultura, humanitarna i socijalna djelatnost, unapređenje kvalitete života osoba starije dobi i ostali programi.

Svoje programe i projekte na natječaj mogu kandidirati sve udruge i druge pravne osobe koje na području grada Ivanca djeluju najmanje godinu dana, ali sredstva se mogu dodijeliti i vanjskim korisnicima ukoliko svoje programe provode na ivanečkom području. Odobrit će se projekti ukupno vrijedni 320.250 kuna.

Za programe u kulturi namijenjeno je 186.000 kuna, a kandidirati se mogu projekti koji obuhvaćaju rad s djecom i mladima, očuvanje tradicije i kulturne baštine, poticanje kulturno-umjetničkog amaterizma, rad udruga na području glazbene, plesne, dramske i likovne umjetnosti te podršku institucionalnom, organizacijskom i programskom razvoju udruga.

Za projekte u humanitarnoj i socijalnoj djelatnosti namijenjeno je 45.000 kuna, a onima koji su vezani uz unapređenje kvalitete života osoba starije dobi – 36.750 kuna. Za ostale programe namijenjeno je 52.500 kuna, a riječ je ponajprije o programima vezanih uz sjećanje na Domovinski rat i hrvatske branitelje, turističku i gospodarsku promociju i sl.

Prijave traju do 22. prosinca, a šalju se na adresu: Grad Ivanec, Upravni odjel za lokalnu samoupravu, imovinu i javnu nabavu, Trg hrvatskih ivanovaca 9b, 42240 Ivanec.

Označeno u