Ivanec: Nove olakšice u Industrijskoj zoni za greenfield i brownfield investicije

Ivanec: Nove olakšice u Industrijskoj zoni za greenfield i brownfield investicije Foto: Grad Ivanec

Razmatranje izvješća o poslovanju proračuna Grada Ivanca u 2015., izvršenja svih proračunskih programa i izvješća o poslovanja svih ustanova kojima je osnivač Grad u četvrtak je, 14. travnja, bila glavna zadaća ivanečkog Gradskog vijeća čija je 23. sjednica održana pod predsjedanjem Ede Rajha.

Vijećnici o predočenim izvješćima nisu imali nikakvih primjedbi pa su tako jednoglasno prihvaćena izvješća o poslovanju Dječjeg vrtića Ivančice, Gradske knjižnice i čitaonice "Gustav Krklec" i Pučkog otvorenog učilišta "Đuro Arnold". Vijećnici su digli ruke i za izvješća o izvršenju svih gradskih programa – javnih potreba u kulturi, socijalnoj skrbi i sportu te programa gradnje i održavanja komunalne infrastrukture u 2015. godini.

Prihvaćeno je i izvješće o provođenju Akcijskog plana projekata u 2015. (kao dijela Strategije razvoja za razdoblje 2014.–2020.), kao i izvješće o radu gradonačelnika u drugoj polovici prošle godine. "Zeleno svjetlo" dobilo je i izvješće o poslovanju gradskog proračuna u 2015.

- Iz izvješća je vidljivo da je ivanečki proračun u 2015. ostvario 25,854 milijuna kuna prihoda i 25,861 milijuna kuna rashoda, odnosno, da je fiskalnu godinu završio sa simboličnim manjkom od 6.800 kuna, što će se pokriti iz ostvarenih prihoda u 2016. godini - ističu iz Grada Ivanca.

Najvažnija tema sjednice svakako je bilo donošenje Programa razvoja Industrijske zone Ivanec za razdoblje 2016.–2020. godine, čiji je predlagač gradska tvrtka Poslovna zona Ivanec.

- U odnosu na dosadašnji program (2010.-2015.), novi je bitno proširen i to u više segmenata – novim povlasticama i olakšicama za investitore u sektoru greenfield investicija i, posebno, što je novina, u sektoru brownfield investicija. Njima Grad Ivanec stimulira ponovno aktiviranje starih, napuštenih poslovnih hala i hala namijenjenih potrebama isključivo prerađivačke industrije - istaknuto je na sjednici.

Što se tiče Industrijske zone, koja je za razliku od Poduzetničke zone (za male i srednje poduzetnike) namijenjena industrijskim postrojenjima i velikim radionicama, u njoj je dosad od privatnih vlasnika otkupljeno oko 50.000 četvornih metara zemljišta s potpuno sređenim imovinsko–pravnim odnosima. Na otkupljenom je zemljištu sagrađena infrastruktura za potrebe zainteresiranih investitora, ishođena je građevinska dozvola za nastavak izgradnje komunalne infrastrukture za cijeli planirani obuhvat koji iznosi 385.000 "kvadrata", a parcele su, kako je istaknuto, spremne za formiranje prema potrebama ulagača.

U Programu razvoja Industrijske zone razrađena je i opsežna marketing strategija privlačenja investicija kojom su definirane ciljne skupine, tržište te instrumenti direktne i indirektne promidžbe.

Osnovan Klub vijećnika SDP-a

Na sjednici je također priopćeno da vijećnici SDP-a osnivaju vlastiti Klub koji će ubuduće raditi samostalno, sa četiri vijećnika. Oni su dosad djelovali u zajedničkom klubu s vijećnicima HNS-a i HSU-a. Što se tiče vijećnika HNS-a i HSU-a, njih sedmero nastavlja raditi u zajedničkom Klubu vijećnika.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.