Ivanec: Milena Golubić nova ravnateljica Dječjeg vrtića Ivančice

Ivanec: Milena Golubić nova ravnateljica Dječjeg vrtića Ivančice Foto: B. Težak

Vijećnici Gradskog vijeća Ivanec na sjednici održanoj u četvrtak, 24. svibnja, većinom su glasova vijećnika HNS-a, HSU-a i HDZ-a (SDP-ovi vijećnici bili su suzdržani) – a na prijedlog Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Ivančice – donijeli rješenje o imenovanju Milene Golubić za novu ravnateljicu ivanečke predškolske ustanove.

Gradonačelnik Milorad Batinić uputio je zahvalu dosadašnjoj ravnateljici Suzani Divjak koja je na toj dužnosti bila proteklih osam godinate na izboru čestitao M. Golubić, uz nadu u daljnji kvalitetni rad vrtića i zadržavanja dosegnutih visokih standarda u radu s djecom.

Zahvaljujući vijećnicima na ukazanom povjerenju, M. Golubić istaknula je da je prihvaćanje ove dužnosti za nju velik izazov, ali da će mu znati odgovoriti s obzirom na to da su iza nje 34 godine rada u predškolskom odgoju i tri ravnateljska mandata.
Većina točaka dnevnoga reda 13. sjednice bila su izvješća o poslovanju gradskih ustanova i o realizaciji gradskih programa u 2017. godini, a vijećnici su ih prihvatili jednoglasno. Predočena im je i Odluka o dodjeli javnih priznanja Grada Ivanca za 2018. godinu, na koju vijećnici također nisu imali primjedbi.

Više rasprave bilo je u vezi prijedloga odluke o davanju jamstva Grada Ivanca Pučkom otvorenom učilištu „Đuro Arnold“ na kreditno zaduživanje od 1,4 milijuna kuna za rekonstrukciju i adaptaciju poslovnog objekta te nabavu informatičke i svjetlosne opreme. Učilištu je kredit potreban radi osiguranja financijskih sredstava kako bi moglo krenuti u nov investicijski ciklus i dugoročno si stvoriti stabilne izvore prihoda te postati neovisno o gradskom proračunu.
U tom kontekstu plan je urediti ugostiteljski prostor u bivšem holu kina (inače u vlasništvu Poljoprivrednog poduzeća), koji ustanova koristi niz desetljeća.

S obzirom na to da je u 2017. godini bilo više 24.500 posjeta kino i kazališnim predstavama, ravnatelj Učilišta Mario Kramar ocjenjuje da bi ugostiteljska ponuda u tom prostoru pridonijeladaljnjem intenziviranju „muvinga“ i privukla još više ljudi. Dio kreditnih sredstava utrošio bi se na uređenje projekcijske dvorane i podrumskog prostora, dijelom bi se nabavila oprema za kino, dok bi se dio usmjerio u sanaciju opožarenog objekta u Nazorovoj 46.

Pojedini vijećnici o takvim su planovima imali oprečna mišljenja. Zdenko Đula (HDZ) izrazio je sumnju u to da će Učilište moći financirati kredit, dvojben mu je i moment ulaganja u tuđe prostore, a izrazio je i mišljenje da bi objekt Retra trebalo srušiti, a ne u njega ulagati. D. Sever izjavio je da je otvaranje Retra bila dobra odluka te da bi, pod uvjetom da je riješen imovinsko-pravni odnos koji mu je u ovom slučaju sporan, i ovaj podržao na jednak način.

Gradonačelnik Batinić kazao je da nikako nije za opciju rušenja objekta, jer tek tada sve to skupa neće vrijediti ništa te izjavio da će vijećnici biti informirani o načinu rješavanja pravnog odnosa s Poljoprivrednim poduzećem.
Nakon rasprave Vijeće je većinom od 11 glasova, uz četvero suzdržanih, donijelo odluku o davanju jamstva Grada na spomenuto kreditno zaduženje.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.